Η προφυλάκιση Ρέστη

Η προφυλάκιση Ρέστη

Γιατί ο κ. Ρέστης είναι φυλακή; Η υπόθεση των 5,8 εκατ. ευρώ για την οποία κινήθηκε εναντίον του διαδικασία δεν υπάρχει πιά. Επέστρεψε τα χρήματα με τόκο 400.000 ευρώ. Άλλες υποθέσεις δεν εκκρεμούν, οπότε έχει προφυλακιστεί για μια ανύπαρκτη πια υπόθεση!
Ο ίδιος ζήτησε αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους. Και για να προλάβει νέες διώξεις εκχώρησε 35 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο "έναντι μελλοντικών του διαφορών για δάνεια με την FBBank". Αν οι διαφορές αυτές δεν υπάρξουν τα χρήματα θα του επιστραφούν. Δηλαδή εμμέσως ζητούσε να αποφυλακιστεί με εγγύηση 35 εκατ. ευρώ. Το αίτημά του απορρίφθηκε!
Όμως ο κ. Ρέστης δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Όλες οι επιχειρήσεις του είναι στην Ελλάδα. 'Όλα τα πλοία του έχουν ελληνική σημαία. Έχει 3.000 εργαζόμενους. Το να κρατάς στην φυλακή έναν βασικό εκπρόσωπο του ελληνικού επιχειρείν για υπόθεση εξοφλημένη και να αγνοείς την εγγύηση των 35 εκατ. ευρώ για υποθέσεις που δεν έχουν ακόμη αναγγελθεί, μόνο καλά μηνύματα δεν στέλνεις.
α) Η προφυλάκιση είναι πλέον ποινή και όχι προληπτικό μέτρο.
β) Οι επιχειρηματίες αντιλαμβάνονται ότι είναι στο στόχαστρο, ενώ το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα θυμίζει Τρίτο Κόσμο. Δεν ξέρεις - αν επενδύσεις σε αυτήν - ποια θα είναι η τύχη σου.

     molonoti.gr