Η ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Η προκλητική ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ

 

Κάθε βράδυ στα τηλεπαράθυρα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βεβαιώνουν άθελά τους ότι δεν έχουν πρόγραμμα για τίποτε. Αυτή η θλιβερή και απαράδεκτη ανικανότητα τους, εξηγεί γιατί σε όλες τις δημοσκοπήσεις εδραιώνεται η εξής διπλή εικόνα:

1. Η καταστροφική κυβέρνηση Σαμαρά (ΝΔ) να είναι πάντα σε απόσταση αναπνοής από τον πρώτο ΣΥΡΙΖΑ και

2. Όλο και περισσότεροι Έλληνες να προτιμούν υπερκομματική κυβέρνηση (οικουμενική).

Ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόγραμμα, θα είχε ποσοστά άνω του 40% και οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα είχαν ξεκινήσει προ πολλού.

Δείτε λοιπόν την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η καταστροφική ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 20% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5% ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 6%, 4,5% το ΠΑΣΟΚ, 2,5% η ΔΗΜΑΡ και 2% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Ακολουθούν Οικολόγοι Πράσινοι (1,5%), ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,5%), ΔΡΑΣΗ (1%), ΛΑΟΣ (0,5%), Άλλο (7,5%), ΔΞ/ΔΑ (24%).

Στην ερώτηση «τι είδους κυβέρνηση θέλουν οι ψηφοφόροι», το 44% θέλει οικουμενική κυβέρνηση.

Τι σημαίνουν οι παραπάνω αριθμοί; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να υπονομεύει τον εαυτό του και μαζί να στερεί από την χώρα την γρήγορη συνταξιοδότηση της κυβέρνησης Σαμαρά. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκπονήσει επιτέλους ένα στέρεο σχέσδιο ανασυγκρότησης της χώρας με μέτρα ανακούφισης και αποφορολόγησης, θα είχε ποσοστά των καλών ημερών του Ανδρέα Παπανδρέου με τη ΝΔ να είναι στα πρόθυρα της διάλυσης.

Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει. Ωστόσο υπάρχει μια ελπίδα. Ίσως το 24% των αναποφάσιστων να κρύβει την ήττα για τη ΝΔ. Το πιθανότερο είναι να μην της ανήκει παρά ένα ασήμαντο ποσοστό σε αυτό. Και η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι μεγαλύτερη.