Το πολύ γάλα ίσως κάνει... κακό!

Μια διατροφή πλούσια σε γάλα και γενικά σε γαλακτοκομικά προϊόντα θεωρείται ότι μειώνει την πιθανότητα καταγμάτων λόγω οστεοπόρωσης. Σουηδοί επιστήμονες διευκρίνισαν, όμως ότι μια έρευνά τους διαπίστωσε μια συσχέτιση ανάμεσα στο πολύ γάλα και στον αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων ακόμα και... πρόωρου θανάτου.

Τη νέα μελέτη πραγματοποίησε ερευνητική ομάδα του καθηγητή Καρλ Μικάελσον της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουψάλα και τα ευρήματα δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «British Medical Journal».

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο αυξημένος κίνδυνος μπορεί να οφείλεται στα υψηλά επίπεδα γαλακτόζης, η οποία προέρχεται από διάσπαση της λακτόζης, δύο μορφών σακχάρου που περιέχονται στο γάλα και οι οποίες, όπως έχουν δείξει προηγούμενες μελέτες σε πειραματόζωα, αυξάνουν το οξειδωτικό στρες και τη χρόνια φλεγμονή στον οργανισμό.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης