Εγκαινια στη Κινα για το ιπταμενο τραινο και την μεγαλυτερη στο κοσμο σιδηροδρομικη γραμμη ταχειας κυκλοφοριας

τραινα

   Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου εγιναν στην Κίνα τα εγκαινια στη μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή του κόσμου για τρένα υψηλής ταχύτητας . Το πρώτο τρένο αναχωρησε από το Πεκίνο για την πόλη Γκουανγκζού στα νότια της χώρας λίγο μετά τις 09.00 τοπική ώρα. 

   Η συγκεκριμενη γραμμη , εχει συνολικό μήκος 2.298 χιλιόμετρα . Η υπερταχεία καλύψε την τεράστια αυτή απόσταση μόλις σε 8 ώρες, καταρρίπτοντας για 11 ολόκληρες ώρες το προηγούμενο ρεκόρ , με ταχύτητα που αγγίξε τα 300 χιλιόμετρα την ώρα.  

   Το δίκτυο Xinhua επικαλουμενο Κυβερνητικές πηγές , αναφερει οτι περιπου 150 τρένα υψηλής ταχύτητας θα εξυπηρετούν τους επιβάτες κάθε μέρα , καθώς οι κινεζικές αρχές σκοπεύουν να επενδύσουν σε ένα τεράστιο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητες μέχρι το 2020. Στα αμεσα σχεδια τους ειναι να γινουν υποδομες σε πολλες μεγάλες πόλεις , όπως το Γουάν και το Τσανγκσά , για να μπορουν σταδιακά να κανουν στάση οι υπερταχειες .

   Με την νέα αυτή γραμμή , η συνολική απόσταση που καλύπτουν τα τρένα υψηλής ταχύτητας στην Κίνα φθάνει τα 9.300 χιλιόμετρα περίπου τη μισή απόσταση που προβλέπουν οι στόχοι της κινεζικής κυβέρνησης για το 2015.

 


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης