48ωρες απεργίες των ταξί ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο

Σε 48ωρες απεργίες προχωρούν οι οδηγοί ταξί σε Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Αντιδρούν στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και αποφάσισαν να ανεβάσουν χειρόφρενο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ), αποφάσισε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργίες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου, στις 5 το πρωί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Την ίδια ώρα, το Συνδικάτο Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) παραμένει στην αρχική του απόφαση, ανακοινώνοντας ότι τα ταξί της Αθήνας δεν θα κινηθούν την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου.

Οι οδηγοί ταξί επισημαίνουν, παράλληλα, ότι αν το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προκαλεί τις αντιδράσεις των ελευθέρων επαγγελματιών πάει προς ψήφιση την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου η απεργία θα συνεχιστεί και εκείνη την ημέρα. Σε διαφορετική περίπτωση (άλλη ημερομηνία ψήφισης) θα οριστεί και νέα ημερομηνία απεργίας.

Η απόφαση της Ομοσπονδίας
Στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) αναφέρει τα εξής:
"Συνάδελφοι, σήμερα Παρασκευή 1/12/2023 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο.
Στο συμβούλιο αυτό συζητήθηκε για άλλη μια φορά για το πόσο ολοκληρωτικά καταστροφικό είναι το φορολογικό νομοσχέδιο για τον κλάδο και μας οδηγεί στην οικονομική εξόντωση και εξαθλίωση.
Η φορολόγηση με τεκμαρτό εισόδημα θα προκαλέσει υπέρμετρη επιδείνωση της κατάστασης όπου θα μας οδηγήσει στο κλείσιμο ή σε έξοδο από το επάγγελμα.
Η Κυβέρνηση αγνοώντας τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα, δεν άφησε περιθώρια με αποτέλεσμα η πλειοψηφία του Δ.Σ., να αποφασίσει για δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες Πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, ξεκινώντας από την Δευτέρα 4/12/23 και ώρα 5:00 π.μ. και μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00 π.μ.
Η Ομοσπονδία καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας να προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κρίνουν απαραίτητη, πλέον της απεργίας.
ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΞΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ."

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης