20.000 απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων σε δυο χρόνια

ταμείο χρήμα

Περίπου 20.000 τραπεζοϋπάλληλοι αναμένεται να χάσουν την δουλειά τους τα επόμενα δυο χρόνια εξ αιτίας των συγχωνεύσεων των Τραπεζών. Σήμερα στην Ελλάδα, εργάζονται Τράπεζες 56.000 άνθρωποι. Άρα θα απολυθεί πάνω από το ένα τρίτο!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ελλήνων τραπεζιτών, με την ολοκλήρωση των νομικών συγχωνεύσεων οι διοικήσεις των συστημικών τραπεζών θα κληθούν να συρρικνώσουν το νέο δίκτυο που θα προκύψει από τη συνένωση των τραπεζών, ενώ σταδιακά -και σε βάθος διετίας- θα απομακρύνουν και το «πλεονάζον» εργατικό δυναμικό.

Με λίγα λόγια θα κλείσουν εκατοντάδες υποκαταστήματα, καθώς και ολόκληρες Τράπεζες (οι μικρές), με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα "φύγει" με τρείς τρόπους: Με κίνητρα αποχώρησης (όσοι είναι κοντά στη σύνταξη), με απευθείας απολύσεις και τέλος με οικοιοθελείς αποχωρήσεις λόγω νέας μείωσης των μισθών τους.

Οι Τράπεζες κατηγορούνται ευθέως ότι έχουν θέσει στην τρόικα τα εργασιακά, ώστε να μειωθεί δραστικά το κόστος των απολύσεων αλλά και της μισθοδοσίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης