Ψέματα, ψέματα, ψέματα (και στον ΦΠΑ της ιδιωτικής εκπαίδευσης) - Η Ελλάδα πάντα χώρα ψευδόμενων πολιτικών

Ψέματα και με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπάιδευση, μηδέ εξαιρουμένου του ίδιου του πρωθυπουργού που προεκλογικά υποσχέθηκε ότι δεν θα μπει. Θα βάλουν τριπλό ΦΠΑ με τον μεγαλύτερο (23%) στα ιδιωτικά σχολέια. Η Ελλάδα πορεύεται προς το πουθενά αλληλοψευδόμενη. Ο ένας κορϊδεύει τον άλλον και όλοι μαζί την ίδια την ζωή των ανθρώπων.

Στον χώρο της ιδιωτικής τυπικής εκπαίδευσης (ιδιωτικά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ΙΕΚ) λειτουργούν 958 μονάδες με 105.633 μαθητές.

• Εκτός της τυπικής εκπαίδευσης λειτουργούν 9.794 μονάδες (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, φροντιστήρια, κέντρα ελευθέρων σπουδών) με 643.471 μαθητές, ενώ δεν μπορούν να υπολογισθούν με ακρίβεια οι μαθητές που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα. Πρόκειται για παραοικονομία με τζίρο που έχει υπολογισθεί από την ΕΛΣΤΑΤ το 2013 κατ’ ελάχιστο στο ποσό των 256,7 εκατ. ευρώ.

• Με βάση τη μέση τιμή των διδάκτρων, ο συνολικός τζίρος του ιδιωτικού τομέα της εκπαίδευσης είναι 986,1 εκατ. ευρώ, στα οποία θα μπορούσε να αντιστοιχεί ποσό ΦΠΑ 23% 226,8 εκατ. ευρώ.

 Η επιβολή ΦΠΑ από 0% σε 23% θα οδηγήσει σε φυγή περίπου 18.000 μαθητών από τα ιδιωτικά σχολεία. Συνακόλουθα οι εκτιμώμενες εισροές θα μειωθούν κατά 81 εκατ. ευρώ και ο ΦΠΑ κατά 18,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

* Ακόμη εφόσον δεν μπει ΦΠΑ στους παιδικούς σταθμούς και μειωθεί το ΦΠΑ των φροντιστηρίων, απομένει  ΦΠΑ 87,6 εκατ. ευρώ – μόλις το 30,2% του προσδοκώμενου στόχου των 300 εκατ. ευρώ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης