Χριστουγεννιάτικη πρόταση: Πάμε Λίμνη Πλαστήρα;

Μπορεί να λένε Πάσχα στο χωριό και Χριστούγεννα στην πόλη αλλά που και που ο κανόνας "σπάει". Μια πρόταση είναι η λίμνη Πλαστήρα στην Καρδίτσα. Άπειρες εικόνες ομορφιάς (βουνό, δάσος, λίμνη) πολλές δραστηριότητες, αρκετές βόλτες.

Ο γύρος της λίμνης αγγίζει τα 65 χλμ. Τα πλέον τουριστικά χωριά είναι το αμφιθεατρικά χτισμένο Νεοχώρι (με τα περισσότερα καταλύματα και τους διάσπαρτους μαχαλάδες να διατηρούν το παραδοσιακό τους χρώμα) και τα παραλίμνια Καλύβια Πεζούλας (τα οποία φιλοξενούν τα περισσότερα εστιατόρια).

Οι δύο πλαζ Πεζούλας και Λαμπερού, αντικριστές αντικριστές, σε φέρνουν σε επαφή με τα νερά της και φιλοξενούν αναψυκτήρια (στην πρώτη, τη δυτική, διοργανώνονται και οι προαναφερόμενες δραστηριότητες). 

Στη διαδρομή από το Νεοχώρι προς Νότο φανερώνονται τα περίφημα φιόρδ και, εμπρός στο φράγμα, το νησάκι Νιάγκα, το μεγαλύτερο της λίμνης.Αν, πάλι, κάποιος από εμάς αρέσκεται στα υψόμετρα, στο «1.536», πάνω από τη Νεράιδα, υπάρχει το ορειβατικό καταφύγιο Καραμανώλη, όπου και το μινιόν χιονοδρομικό κέντρο.

Αλλά μην τα ... διαβάσετε όλα! Καλύτερα να πάτε!


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης