Φιλιππίδης : Δεν έχω παρανομήσει πουθενά, ούτε έχω χρηματιστεί - Ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατ. ευρώ

"Όλα τα δάνεια του ΤΤ δόθηκαν με αυστηρά τραπεζικά κριτήρια και όχι αναγκαστικά επί των ημερών μου". Αυτό υποστηρίζει στο πολυσέλιδο υπόμνημά του -φτάνει τις 300 σελίδες- ο κ. Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατ. ευρώ!

Από την διαδικασία προκύπτει ότι : α) Η Δικαιοσύνη επιβάλλει πια εγγυήσεις μαμμούθ και β) Στις Τράπεζες που λειτουργούν δεν δίνονται δάνεια αν δεν τα υπογράφει ο... διευθύνων σύμβουλος της (από φόβο για μελλοντικές ποινικές διώξεις!).

Ο κ Φιλιππίδης όντως γύρισε μόνος του, ενώ ήταν συνεργάσιμος. Δήλωσε δε ότι "αν σήμερα χάσω τότε τα δάνεια των τραπεζών θα τα δίνουν οι... εισαγγελείς".

Ο κ. Φιλιππίδης έχει αρνηθεί, ότι τα δάνεια εκατομμυρίων που δόθηκαν επί εποχής του από το Τ.Τ σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες ήταν χωρίς (ή με ανεπαρκείς) εγγυήσεις και ότι κατέληξαν σε προσωπικούς λογαριασμούς των επιχειρηματιών.

Επίσης θα επιχειρήσει να αντικρούσει την κατηγορία της απάτης για τη σύμβαση του Τ.Τ με εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά για την έκδοση πιστωτικής κάρτας.

Το σημαντικότερο : Θα υποστηρίξει ότι δεν είχε προσωπική ωφέλεια από τις εν λόγω δανειοδοτήσεις και ότι οι σχέσεις του με τους επιχειρηματίες που πήραν τα δάνεια ήταν καθαρά επαγγελματικές.

Η μάχη που δίνει ο κ. Φιλιππίδης κατ΄αρχήν έχει να κ'άνει με την προφυλάκιση που θέλει να την αποφύγει ισχυριζόμενος ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ("μόνος μου ήρθα"). Ακόμη θα παρουσιάσει δάνεια άλλων τραπεζών που δόθηκαν με αντίστοιχα κριτήρια χωρίς να υπάρξουν διώξεις.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης