Τραγωδία στα Τέμπη: «Θα έπρεπε να είναι μαζί μου και άλλα άτομα» υποστήριξε ο σταθμάρχης

Mαραθώνια ήταν η χθεσινή απολογία του σταθμάρχη Λάρισας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις συνθήκες που, κατά τα όσα κατέθεσε, επικρατούσαν στο σταθμαρχείο, όταν έγινε το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, ο κατηγορούμενος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί και προέβη σε περιγραφή των όσων, κατά τον ίδιο, διαδραματίστηκαν τη μοιραία νύχτα.

Φέρεται, μάλιστα, να υποστήριξε πως για αρκετό διάστημα βρισκόταν μόνος του στο σταθμαρχείο και είχε την ευθύνη για τη σιδηροδρομική ασφάλεια όλης της Κεντρικής Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από πηγές με γνώση της υπόθεσης που μίλησαν στην «Κ», ο σταθμάρχης της Λάρισας υποστήριξε πως με βάση τον κανονισμό της υπηρεσίας, εκείνη τη νύχτα και μέχρι τις 23:00 θα έπρεπε να βρίσκονται μαζί του στον χώρο και άλλοι συνάδελφοί του, οι οποίοι όμως, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, αποχώρησαν από το σημείο νωρίτερα και τον άφησαν μόνο του. 

Ο δικηγόρος του σταθμάρχη, κ. Στέφανος Παντζαρτζίδης, σε δηλώσεις του μετά την προφυλάκισή του πελάτη του, χαρακτήρισε την εξέλιξη ως «κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρους και των ευθυνών» προσθέτοντας ότι «ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι».

Επισήμανε ότι ο 59χρονος «επί 20 λεπτά ήταν επιφορτισμένος μόνος του με την σιδηροδρομική ασφάλεια όλης της Κεντρικής Ελλάδας», ενώ έκανε λόγο για «επικοινωνιακή και δικηγορική αλητεία» αναφερόμενος σε διάφορες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης