Τρίτο πρόσωπο μετέφερε την υπόδειξη του υπουργού στους δύο Εισαγγελείς

Μουζακίτης-Πεπόνης

Τρίτο πρόσωπο κατονόμασαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κκ. Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης ως αυτό που μετέφερε σύσταση - δυσαρέσκεια υπουργού για συγκεκριμένη υπόθεση την οποία χειρίζονταν, εξηγώντας τις καταγγελίες τους περί παρεμβάσεων στο έργο τους. 

Οι δύο αντεισαγγελείς Εφετών, οι οποίοι κατέθεσαν την Πέμπτη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φώτη Μακρή, υπέβαλλαν δύο 20σέλιδα υπομνήματα για τις υποθέσεις που χειρίζονταν και τα προσκόμματα που συνάντησαν κατά την διερεύνησή τους, τα οποία και φωτίζουν τις καταγγελίες στις οποίες προέβησαν, αποφασίζοντας να παραιτηθούν.

Στη διάρκεια των τριών ωρών που διήρκεσε η παρουσία τους στο εισαγγελικό γραφείο οι κκ. Πεπόνης και Μουζακίτης δήλωσαν ότι «ουδέποτε υπουργός της κυβέρνησης τηλεφώνησε παρεμβαίνοντας στις υποθέσεις μας». Αντί για αυτό, ωστόσο, επικαλούνται φράση τρίτου προσώπου, «άντε τελειώνετε», με την οποία τους μεταφερόταν, όπως λένε, υπόδειξη υπουργού να ολοκληρώσουν γρήγορα τη διερεύνηση μεγάλης υπόθεσης οικονομικού εγκλήματος.

Οι δύο εισαγγελείς αναφέρουν στο υπόμνημά τους τρεις συγκεκριμένες υποθέσεις που ερευνούσαν, παραθέτοντας κυρίως τα πραγματικά περιστατικά, αλλά και τις συνθήκες διερεύνησής τους.

Την ερχόμενη Δευτέρα οι κκ. Πεπόνης και Μουζακίτης καλούνται εκ νέου από τον κ. Μακρή προκειμένου να δώσουν πρόσθετες εξηγήσεις για την υπόθεση, ώστε να ακολουθήσει το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την πολύκροτηση υπόθεση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης