Τράπεζες : 10.000 αποχωρήσεις σε τρία χρόνια και βλέπουμε...

Σε πρώτη φάση θα αποχωρήσουν 10.000 υπάλληλοι Τραπεζών. Αυτό θα γίνει στα επόμενα τρία χρόνια. Μιλάμε για το το 20% του συνόλου των τραπεζοϋπαλλήλων.Στη συνέχεια θα υπάρξει και ένας δεύτερος κύκλος αποχωρήσεων που σήμερα δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί με αριθμούς. (Όπου αριθμοί, άνθρωποι και ποσά...).

Με προγράμματα εθελουσίας εξόδου, αλλά και αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, οι τράπεζες επιδιώκουν να μειώσουν το προσωπικό τους και φυσικά το κόστος τους. Τον τελευταίο καιρό, οι μειώσεις μισθών και το κλείσιμο καταστημάτων μειώνουν τα λειτουργικά κόστη.

Ηδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή ή ετοιμάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, προγράμματα εθελουσίας για περίπου 4.500 εργαζομένους στις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank), ενώ τραπεζικοί κύκλοι κάνουν λόγο και για δεύτερο κύμα αποχωρήσεων στο μέλλον. Παράλληλα, οι τράπεζες δεν θα πραγματοποιήσουν νέες προσλήψεις 

Τα προγράμματα που ετοιμάζουν οι τράπεζες είναι η πλήρης αποζημίωση του προσωπικού αλλά και μια σειρά από οικονομικά κίνητρα, ανάλογα με την προϋπηρεσία των εργαζομένων, τα χρόνια που απομένουν μέχρι τη συνταξιοδότηση αλλά και με βάση κοινωνικά κριτήρια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης