Το σχέδιο επιστροφής στην δραχμή κινητοποιεί φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ

Για σχεδιασμένη επιστροφή στη δραχμή "με όποιο κόστος" μιλούν πλέον όλο και περισσότερα δημόσια πρόσωπα στην Ελλάδα και το εξωτερικό εκτιμώντας ότι το νεφελώδες δημοψήφισμα είναι ο έμμεσος τρόπος για να υλοποιηθεί αυτό το σενάριο.

Η ανησυχία για "στημένο παιχνίδι" έχει φτάσει και στις φιλοευρωπαϊές τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σύμφωνα με δημοσίευμα του "Βήματος" αναμένεται επίση τοποθέτηση που θα στηρίζεται σε 3 σημεία:

- να μεταβάλλει η κυβέρνηση την τοποθέτησή της εν όψει της προσεχούς Κυριακής και να δηλώσει ότι αφήνει τους πολίτες ελεύθερους και χωρίς απόπειρα χειραγώγησης της απόφασής τους, να προσέλθουν στο δημοψήφισμα (εφόσον αυτό εν τέλει διεξαχθεί).

- να προσέλθει ο Αλ. Τσίπρας το αργότερο έως την Τετάρτη στις Βρυξέλλες και να υπογράψει το κείμενο που δημοσιοποίησε την Κυριακή η Κομισιόν

- να δεσμευθεί ο Πρωθυπουργός ότι αμέσως μετά θα προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας από την παρούσα Βουλή, για την διαχείριση της κρίσιμης φάσης που ακολουθεί και την διασφάλιση της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη.

Και ενώ στην Ελλάδα ζούμε πλεόν τις πρώτες ημέρες ενός Grexit, με κλειστές τράπεζες, κλειστό Χρηματιστήριο, άδεια ταμεία κ.α. και στην Ευρώπη υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Σουλτς, σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοτπικό δίκτυο ZDF, υποστήριξε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήθελε ποτέ τη συμφωνία με τους εταίρους.

Μετά τις ανακοινώσεις για τα έκτακτα μέτρα στις τράπεζες, ο Μάρτιν Σουλτς κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι οδηγεί το λαό του σε μια βαθιά κρίση.

Ακόμη, διέψευσε ότι οι εταίροι έθεσαν τελεσίγραφο στην Ελλάδα στις 25 Ιουνίου, ενώ αναφέρομενος στο επικείμενο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, τόνισε ότι μαζί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα κάνουν εκστρατεία υπέρ του... «Ναι».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης