Το θράσος τους δεν έχει όρια : Οι προκλητικοί Σκοπιανοί έκαναν φέτος το " ετήσιο μνημόσυνο " της Ελλάδας

σκοπιανο

   Οι καρναβαλιστές στη Βέβτσανι, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος δεν " ξέχασαν " την Ελλάδα. Στο περυσινό καρναβάλι, μία από τις κεντρικές παραστάσεις είχε θέμα την " κηδεία της Ελλάδας " με ένα φέρετρο, τυλιγμένο με την Ελληνική σημαία , η οποία στη συνέχεια κάηκε και με ένα προσβλητικού περιεχομένου " κηδειόχαρτο ".

   Φέτος, έκαναν το " ετήσιο μνημόσυνο της κηδείας της Ελλάδας " , δίνοντας έτσι συνέχεια.Περιέφεραν πάλι ένα φέρετρο καλυμμένο με την ελληνική σημαία και με μία " ταφόπλακα " στην οποία αναγραφόταν " Yunanistan 1830-2011, Hell-Ass. Donated by EU ".

    Δηλαδή το Γιουνανιστάν ( Ελλάδα ) πέθανε λόγω οικονομικής κρίσης στην ηλικία των 181 χρόνων. 1830 (Πρωτόκολλο του Λονδίνου) - 2011 (Χάγη). Το ετήσιο μνημόσυνο θα λάβει χώρα στο κέντρο του Βέβτσανι στις 13 και 14 Ιανουαρίου 2013 . 

    Ως πενθούντες εμφανίζονται καρναβαλιστές με κουκούλες της Κου-Κλουξ-Κλαν οι οποίοι κρατούν και ένα πλακάτ στον οποίο απεικονίζεται η λεγόμενη " Μεγάλη Μακεδονία " , μαζί με τον Ήλιο της Βεργίνας.

    Πέρυσι η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια προέβη σε προβεί σε διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ για τη συμπεριφορά της ηγεσίας της ΠΓΔΜ, η οποία δεν καταδίκασε τα γεγονότα που εξελίχθηκαν ενώπιον εκπροσώπων της κυβέρνησης.

   Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της ΠΓΔΜ, η κυβέρνηση της χώρας, εκπροσωπήθηκε στο καρναβάλι του Βέβτσανι από τον υφυπουργό Πολιτισμού, Ντράγκαν Νεντέλκοβιτς .

    Το καρναβάλι στο Βέβτσανι διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 13 και 14 Ιανουαρίου και χρηματοδοτείται από το υπουργείο Πολιτισμού της ΠΓΔΜ.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης