Τελικά 13 θα είναι οι βουλευτές της Προανακριτικής

προανακριτικη

   Τελικά τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ θα είναι 13 και όχι 15, όπως ήταν η αρχική απόφαση του Προεδρείου της Βουλής . Η απόφαση πάρθηκε μετά από διαβουλεύσεις του προέδρου της Βουλής με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα . Υπενθιμίζεται ότι η 15μελής επιτροπή θα απαρτιζόταν από 5 βουλευτές της ΝΔ, 3 του ΣΥΡΙΖΑ, 2 του ΠΑΣΟΚ και από έναν τα υπόλοιπα κόμματα και οι ανεξάρτητοι.

Η απόφαση προκάλεσε την οξεία αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου να καταγγέλλει  « προσπάθεια να ελεγχθεί και να περιορισθεί ακόμη περισσότερο το περιεχόμενο και το αποτέλεσμα της διερεύνησης από την Κυβερνητική Πλειοψηφία και να ενισχυθεί η συμμετοχή ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. στην Επιτροπή » 

   Μετά από αρκετές συναντήσεις όλα τα κόμματα συμφώνησαν να εφαρμοστεί ο Κανονισμός της Βουλής και να γίνει 12μελής επιτροπή που θα αποτελείται από 5 βουλευτές της ΝΔ, 3 του ΣΥΡΙΖΑ ενώ από έναν βουλευτή θα έχουν τα υπόλοιπα κόμματα. Η «ομάδα» των 18 ανεξάρτητων δεν θα εκπροσωπηθεί.

   Από την ΝΔ σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή του κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη για την θέση του προέδρου και των κ.κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Αδωνη Γεωργιάδη. Για τις υπόλοιπες 2 θέσεις ακούγονται τα ονόματα των κ.κ. Κώστα Κουτσογιαννακόπουλου και Λάζαρου Τσαβδαρίδη.

   Τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσουν η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι κ.κ. Θεόδωρος Δρίτσης και Σταύρος Κοντονής.

   Από πλευράς ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει ο κ. Παναγιώτης Ρήγας . Την ΔΗΜΑΡ θα εκπροσωπήσει ο κ. Βασίλης Οικονόμου .  Την Χρυσή Αυγή ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης . Τους Ανεξάρτητους Ελληνες ο κ. Βασίλης Καπερνάρος . Το ΚΚΕ ο κ. Σπύρος Χαλβατζής .

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης