Τα μνημόνια θα συνεχιστούν και μετά το 2014 που... λήγουν : Δάνεια και λιτότητα θα συνεχίσουν να πνίγουν την Ελλάδα

Νέα σειρά μνημονίων θα διαδεχθεί τα νυν μνημόνια που υποτίθεται ότι λήγουν το δεύτερο εξάμηνο του 2014, δηλαδή σε ένα χρόνο. Τότε (πάλι υποτίθεται...), η Ελλάδα θα πρέπει να βγεί ξανά στις αγορές για  να ΞΑΝΑΔΑΝΕΙΣΤΕΙ! Δηλάδή οικονομικά να ξαναπνιγεί (λόγω των μεγάλων επιτοκίων που θα αντιμετωπίοσει).

Η άλλη λύση είναι ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, δηλαδή νέα δάνεια από τα κράτη της ευρωζώνης που θα συνδυάζονται με τα γνωστά μέτρα φόρων, περικοπών απολύσεων κ.λπ.

Ήδη η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας δημοσιοποίησε έκθεσή της σύμφωνα με την οποίαεκτιμά η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπρόσθετο δανεισμό από τους Ευρωπαίους εταίρους της από τις αρχές του 2014 το αργότερο. Την αποκάλυψη κάνει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel, επικαλούμενο, έκθεση της Μπούντεσμπανκ για το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Η  Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, περιγράφει τους κινδύνους που συνδέονται με το υπάρχον πακέτο βοήθειας ως «εξαιρετικά υψηλούς» και ασκεί κριτική στην έγκριση τον περασμένο μήνα της δόσης των 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ του δανείου προς την Ελλάδα από την τρόικα των δανειστών --την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ-- χαρακτηρίζοντάς την ως «πολιτικά υποκινούμενη».

 Στο έγγραφο αυτό, η Μπούντεσμπανκ προβλέπει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «θα συμφωνήσουν βεβαίως για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα» από τις αρχές του 2014 το αργότερο, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

Την είδηση αυτή δεν έχουν σχολιάσει έως στιγμής ούτε η Μπούντεσμπανκ, ούτε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης