Συμβιβαστική λύση για το «Μακεδονία Παλλάς»

Hotel Makedonia Palace

Η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου θα γίνει με ειδική σύμβαση παραχώρησης για συγκεκριμένο χρόνο, που θα επιτρέψει να παραμείνει σε λειτουργία η μονάδα, ενόσω θα βρίσκεται σε εξέλιξη ο διεθνής διαγωνισμός για την εξεύρεση νέου ενοικιαστή διαχειριστή.

Την επιτυχή έκβαση της συμβιβαστικής διαπραγμάτευσης, που επικυρώθηκε, σήμερα, από το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ, ανακοίνωσε απόψε σε συγκέντρωση των πρώην εργαζομένων, στο χώρο του ξενοδοχείου, ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

«Κλείνουμε τη χρονιά με μια καλή είδηση, μιας και το 2011 ήταν γεμάτο με δυσάρεστες ειδήσεις. Εύχομαι το 2012 να είναι χρονιά με περισσότερες καλές ειδήσεις» σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Η συμφωνία προβλέπει- μεταξύ άλλων- την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου για εννέα μήνες, με ειδική σύμβαση παραχώρησης στον Όμιλο Δασκαλαντωνάκη, έως τα τέλη Οκτώβριο του 2012, με συμβολικό ενοίκιο 5000 ευρώ μηνιαίως και με μονομερή δυνατότητα του ΙΚΑ να παρατείνει τη νέα σύμβαση κατά τρεις μήνες.

Προβλέπεται, επίσης, η επαναπρόσληψη του 95% των πρώην εργαζομένων (το ποσοστό εκτιμάται ότι θα φτάσει το 98%) και ειδικότερα όσων οι συμβάσεις ήταν σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου του 2011, σε διάστημα 45 ημερών από την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου.

Ταυτόχρονα, διασφαλίζεται ότι όλα τα κέρδη από τη λειτουργία του ξενοδοχείου στο διάστημα αυτό θα περιέρχονται στο ΙΚΑ.

Ικανοποιημένος για το γεγονός ότι «τα φώτα του ξενοδοχείου παραμένουν αναμμένα» και ότι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας, δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής και εργαζόμενος στο «Μακεδονία Παλλάς» Μανώλης Φιλαδείτης εξήγησε ότι η δέσμευση για το ποσοστό επαναπρόσληψης του προσωπικού, εντός 45 ημερών από την έναρξη της επαναλειτουργίας, καλύπτει σχεδόν όλους τους εργαζόμενους, αφού κάποιοι αποχώρησαν παραιτούμενοι ή συνταξιοδοτούνται.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης