Συλλαμβάνονται μέσω αυτοφώρου αλλά... δεν έχουν να πληρώσουν!

Ζήτημα χρόνου είναι να μπεί φυλακή ο πρώτος επιχειρηματίας λόγω χρεών στο Δημόσιο. Ο λόγος; Δεν θα έχει τα χρήματα για να εξαγοράσει την ποινή του. Αυτό φαίνεται από τις συλλήψεις οφειλετών που οδηγούνται στο αυτόφωρο αλλά δεν έχουν την δυνατότητα να εξοφλήσουν ή έστω να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Κάποιοι είναι βέβαιο ότι δεν θα έχουν χρήματα, ίσως ούτε για τον δικηγόρο τους.

Αρκετοί επιχειρηματίες "έχουν πέσει έξω", οι εταιρείες τους έχουν κλείσει, επομένως παρά την σύλληψή τους το κράτος δεν θα εισπράξει. Οι άνθρωποι αυτοί καταδικάζονται πρωτόδικα, ασκούν έφεση και ελπίζουν σε μια χαμηλότερη ποινή στο Εφετείο ώστε να την εξαγοράσουν και να μείνουν ελεύθεροι.

Στη Θεσσαλονίκη 69χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και άσκησε έφεση.

Ο 69χρονος κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή δασμών και φόρων προς το δημόσιο και καταδικάστηκε στην ανώτερη προβλεπόμενη από τον ποινικό κώδικα ποινή για τη συγκεκριμένη πράξη.

Κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι η επιχείρησή του -εμπορίας ενδυμάτων και αξεσουάρ- «έπεσε έξω» κι ότι δεν λειτουργεί τα τελευταία χρόνια. Υποστήριξε δε ότι το ύψος των οφειλών αυξήθηκε λόγω των επιβληθέντων προστίμων και των προσαυξήσεων.

Μετά την ακροαματική διαδικασία άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Υπό κράτηση παραμένει ο 51χρονος συνέταιρός του, ο οποίος πήρε αναβολή για την Παρασκευή.

Σε βάρος των δύο επιχειρηματιών εκκρεμούν ήδη καταδικαστικές αποφάσεις καθώς τους είχαν επιβληθεί ποινές φυλάκισης 12 και 24 μηνών, με αναστολή, για μέρος των παραπάνω οφειλών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης