Στη φυλακή η μητέρα και η σύντροφος του Τσάκαλου

Προφυλακιστέες κρίθηκαν την Τρίτη, έπειτα από τις απολογίες τους στον ανακριτή Ε. Νικόπουλο, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, η μητέρα και η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου.

Στη φυλακή επέστρεψαν και δύο ακόμη κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ο Χρήστος Τσάκαλος και ο Γιώργος Πολυδώρου, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί στο πρόσφατο παρελθόν με δικαστική απόφαση για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση και εκτίουν τις ποινές τους στις φύλακες Κορυδαλλού.

Η μητέρα και η σύντροφος του Γ. Τσάκαλου αντιμετώπισαν κατηγορίες για συμμετοχή στην οργάνωση, ενώ φέρονται, μεταξύ άλλων, να παρείχαν  καταφύγιο στην 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου, πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση της απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία της η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου δέχθηκε ότι παρείχε καταφύγιο στην 22χρονη, ωστόσο, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της με πράξεις τρομοκρατίας.
«Έχω δύο παιδιά στη φυλακή. Ήθελα να τα βοηθήσω», φέρεται να υποστήριξε η κατηγορούμενη. 

Από την πλευρά της η σύντροφος του Γ. Τσάκαλου φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, όμως δεν κατάφερε να πείσει τον ανακριτή με αποτέλεσμα να κριθεί και εκείνη προφυλακιστέα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης