Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος για κακούργημα- Πενταετής κάθειρξη για το revenge porn

Για κακούργημα κρίθηκε ένοχος ο  γνωστός τηλεπαρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος που παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της δημοσιοποίησης – μέσου Διαδικτύου – υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην ερωτικής του συντρόφου.

Η υπόθεση εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό, ωστόσο, το δικαστήριο συμπεριφέρθηκε ως πρωτόδικο. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, αναβάθμισε την επίδικη πράξη σε κακούργημα (από πλημμέλημα), κρίνοντας ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε με σκοπό να επιφέρει βλάβη στην παθούσα.

Χωρίς ελαφρυντικό

Καταδικάστηκε έτσι σε πενταετή κάθειρξη. «Η ψυχική και κοινωνική ιδιοσυγκρασία του κατηγορούμενου είναι τέτοιου τύπου που πληρώνεται με την ανάρτηση βίντεο με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πασών των γυναικών με τις οποίες είχε ερωτικές σχέσεις», ανέφερε το δικαστήριο ανακοινώντας την ποινή κάθειρξης.

Οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, απορρίπτοντας το αίτημα να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Παράλληλα, αποφάσισαν να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής ενόψει του επόμενου βαθμού δικαιοδοσίας (Πενταμελές Εφετείο), με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ.

Πλέον άσκησε έφεση για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό ως κακούργημα για την πρώτη καταγγελία που έγινε σε βάρος του από την 39χρονη πρώην σύντροφό του, η οποία το 2018 είδε αναρτημένα βίντεο με ευαίσθητες προσωπικές στιγμές στο διαδίκτυο.

Τι υποστήριξε

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ύστερα από αίτημα της πλευράς της παθούσας. Στην απολογία του ο 60χρονος φέρεται να αποδέχθηκε την πράξη του, τονίζοντας όμως ότι δεν ενήργησε με σκοπό να προκαλέσει βλάβη στην καταγγέλλουσα. Υποστήριξε δε, κατά πληροφορίες, ότι επρόκειτο για «πάθος», προϊόν διαπιστωμένης ψυχικής νόσου.

Η παραπάνω υπόθεση – η πρώτη από τις τρεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, με κοινό ποινικό αντικείμενο – έφτασε στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ύστερα από διαδοχικές εφέσεις κατά της προηγούμενης απόφασης του Πλημμελειοδικείου με την οποία ο 60χρονος είχε καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση, με αναστολή, (και επιπλέον χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ).

Μεταξύ αυτών που είχαν ασκήσει έφεση ήταν ο εισαγγελέας, με το σκεπτικό ότι το συγκεκριμένο αδίκημα (παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κατ’ εξακολούθηση) θα έπρεπε να αναβαθμιστεί στην κακουργηματική του μορφή, όπως κι έγινε.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η προηγούμενη απόφαση ακυρώθηκε. Ως κακούργημα – άλλωστε – αντιμετωπίστηκαν οι δύο άλλες δικογραφίες που αποκαλύφθηκαν τον Δεκέμβριο του 2021, για τις οποίες είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης