Σε ώτα μη ακουόντων οι διαμαρτυρίες γιατρών και δικηγόρων

Δεν κάνει πίσω ηκυβέρνηση στα μέτρα κατά δικηγόρων και γιατρών. Δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα στις  συναντήσεις που είχε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, με εκπροσώπους των ιατρικών και δικηγορικών συλλόγων.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν θέματα όπως η επικείμενη ένταξη του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων στον ΕΟΠΥΥ, η περικοπή των ειδικών μισθολογίων, η απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος και το επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ιατρών υποστήριξαν πως το μόνο που έλαβαν από τον υπουργό Οικονομικών ήταν μια γενική υπόσχεση για συμψηφισμό των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες γιατρούς.

Οι εκπρόσωποι των δικηγόρων, υποστήριξαν πως δεν πρέπει να καταργηθεί η υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου σε συγχωνεύσεις άνω των 100.000 ευρώ, όπως προβλέπει το Μνημόνιο, λέγοντας ότι τίθενται θέματα ασφάλειας. Επίσης, ζήτησαν να μην καταργηθεί το αφορολόγητο όριο για τους χαμηλά αμειβόμενους δικηγόρους, χωρίς να λάβουν ικανοποιητική απάντηση απο τον υπουργό.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης