Σήμερα η κρίσιμη Ολομέλεια Εφετών για να ανατεθεί η υπόθεση των Τεμπών σε εφέτη ανακριτή

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να συγκληθεί η Ολομέλεια των 21 Εφετών της Λάρισας προκειμένου να αποφανθεί αν θα ανατεθεί ή όχι η υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη σε εφέτη ανακριτή για να αναλάβει από εδώ και στο εξής τις έρευνες, ενώ ήδη έχουν ασκηθεί μέχρι στιγμής ποινικές διώξεις σε βάρος τεσσάρων υπαλλήλων του ΟΣΕ.

Το μεσημέρι, περίπου 1μ.μ., θα συγκληθεί η Ολομέλεια των πρόεδρων Εφετών και Εφετών της Λάρισας για να αποφασίσει αν η υπόθεση της τραγωδίας από τη σύγκρουση των δυο τρένων θα ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή και σε καταφατική περίπτωση να ορίσει επιπρόσθετα και επίκουρο ανακριτή εφέτη.

Στο Εφετείο της Λάρισας υπηρετούν σήμερα 21 πρόεδροι Εφετών και Εφέτες, αλλά κατά τη σημερινή κρίσιμη Ολομέλεια, ορισμένοι δικαστές δεν θα προσέλθουν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων τους.

Τη σύγκλιση της Ολομέλειας των Εφετών της Λάρισας έχει ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Θεσσαλικής πρωτεύουσας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, προκειμένου η υπόθεση να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης