Πόσο κινδυνεύει ο Ολυμπιακός να πληρώσει 40 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο λόγω... Κοσκωτά;

Ο Ολυμπιακός του 2015 θα κληθεί να πληρώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ για υπόθεση του 1988 όταν είχε πρόεδρο τον... Κοσκωτά! Η υπόθεση κρατά εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια και άρχισε να εκδικάζεται χθες στο Τριμελές Πολιτικό Εφετείο Πειραιά.

Αφορά αγωγή της Τράπεζας Κρήτης κατά του Ολυμπιακού και της ανταγωγής των ερυθρόλευκων στην Τράπεζα Κρήτης, με θέμα τη μεταγραφή του Αγάπιου Καλταβερίδη από την Ξαμάξ στον Ολυμπιακό το 1988 (επί προεδρίας Γιώργου Κοσκωτά) έναντι ποσού 1.050.000 ελβετικών φράγκων.

Ο Κοσκωτάς τότε συνήθιζε να αγοράζει παίκτες με χρήματα των... καταθετών της Τράπεζας, όχι δικά του ή του Ολυμπιακού.

Την αγωγή έχει κάνει το ελληνικό Δημόσιο και αν δικαιωθεί (σε αυτό έχει περιέλθει το «κακό» κομμάτι της Τράπεζας Κρήτης από το 1989) τότε το ποσό που θα αναγκαστεί να πληρώσει ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει μαζί με τους τόκους τα 40 εκατομμύρια ευρώ!

Να σημειωθεί ότι το Δημόσιο δικαιώθηκε σε Πρωτοδικείο και Εφετείο, ενώ ο Άρειος Πάγος δικάιωσε τον Ολυμπιακό (γι αυτό η υπόθεση γύρισε στο Εφετείο). Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι τα χρήματα υπεξαίρεσε ο τότε πρόεδρός της Γ. Κοσκωτάς, και δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία του Ολυμπιακού, (ωστόσο ο κάθε  παίκτης ήταν περιουσιακό του στοιχείο).

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός αξιοποίησε στο έπακρο την σχέση του με την Πολιτεία, ρυθμίζοντας τα χρέη του σε πολύχρονες δόσεις και με έκπτωση, ή νοικιάζοντας για 50 χρόνια το γήπεδο "Καραϊσκάκης".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης