Πτώση Phantom F-4: Μεσίστιες οι σημαίες στο Νευροκόπι για την κηδεία του σμηναγού Τσιτλακίδη

Στο πένθος έχει βυθιστεί το χωριό Γρανίτης Νευροκοπίου όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης, σμηναγός - κυβερνήτης του μαχητικού Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας.

Η κηδεία αναμένεται να γίνει στις 12.00 ενώ η σορός του θα μεταφερθεί δύο ώρες νωρίτερα στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Με απόφαση του δημάρχου έχει κηρυχτεί τριήμερο πένθος έτσι ώστε σήμερα να είναι ημιαργία και όλοι οι κάτοικοι να μπορέσουν να βρεθούν στην εκκλησία για το ύστατο χαίρε στον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας.
Παράλληλα ο Δήμος αποφάσισε:

Να παρευρεθεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία, που θα πραγματοποιηθεί στην Κοινότητα του Γρανίτη στις 12 το μεσημέρι στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Να κατατεθεί στεφάνι από τον δήμαρχο Νευροκοπίου και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ στεφάνι θα καταθέσει και ο πρόεδρος της Κοινότητας Γρανίτη.
Να δοθεί το επώνυμο του σμηναγού είτε σε κεντρικό δρόμο της πόλης είτε σε μεγάλο δημοτικό κτίριο.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί ξεκίνησαν να μεταφέρονται στον Ιερό Ναό τα πρώτα στεφάνια και, κατά πληροφορίες, ο αριθμός τους ξεπερνάει τα 100. Ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίζουν, είναι του Α.Σ. Άρη που ήταν η αγαπημένη ομάδα του πιλότου. Πολλά είναι και τα στεφάνια πολιτικών, μεταξύ αυτών και του προέδρου της Βουλής και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.α.

Από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης έχασε τη ζωή του, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ, όπως έγινε γνωστό, το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθεί το ονοματεπώνυμό του πιλότου είτε σε κεντρικό δρόμο της πόλης, είτε σε μεγάλο Δημοτικό κτήριο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης