Προς χαλάρωση τα μέτρα κατά της Covid και στα νοσοκομεία

Προς χαλάρωση οδεύουν τα μέτρα κατά της Covid-19 και στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές της χώρας με την Επιτροπή Εμπειρογνώμονων του υπουργείου Υγείας να συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι επί του θέματος. 

Στη συνεδρίαση αναμένεται να τεθεί επί τάπητος η τροποποίηση του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας δείχνουν μείωση του αριθμού εισαγωγών σε ποσοστό ακόμη και 20%, ενώ στη ΜΕΘ νοσηλεύονται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα κατά πλειοψηφία ασθενείς με κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Επομένως η εντελώς διαφορετική εικόνα που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία μετά από 3 χρόνια πανδημίας επιτρέπει τη χαλάρωση κάποιων μέτρων, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών και των εργαζομένων. 

Ποιες αλλαγές εξετάζονται

Ένα από τα μέτρα που θα συζητηθεί στην σύσκεψη είναι ο περιορισμός χρήσης της μάσκας σε τμήματα των νοσοκομείων όπου οι εργαζόμενοι δεν έρχονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς. Πρόκειται δηλαδή κυρίως για το διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων. 

Ακόμη αναμένεται να εξεταστούν οι κανόνες για το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» οι ειδικοί θεωρούν πως ήρθε η ώρα να επιτραπεί το επισκεπτήριο στις μονάδες Covid-19 φυσικά τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα. 

Τέλος ένα από τα μέτρα που αναμένεται να παραμείνει ως έχει, είναι το υποχρεωτικό rapid test στους ανεμβολίαστους ασθενείς και εργαζομένους των νοσοκομείων, καθώς οι ειδικοί θεωρούν πως παραμένει ένα από τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης