Προς οριζόντιες περικοπές συντάξεων έως 12,7%

Πόσο πιθανή είναι η οριζόντια περικοπή των συνολικών συντάξιμων αποδοχών (κύριων και επικουρικών) κατά 6%-7%; Πάρα πολύ πιθανή λέγουν αναλυτές που μάλιστα προσθέτουν πως αν συνυπολογιστεί και η  δέσμευση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών ότι θα εξασφαλίσει ισοδύναμα μέτρα (νέες εισφορές - περικοπές συντάξεων) ύψους 4,2 δισ. ευρώ ως αντιστάθμισμα στην απόφαση του ΣτΕ το οποίο είχε κρίνει  αντισυνταγματικές τις περικοπές συντάξεων το 2012, τότε οι συντάξεις πρέπει να  υποστούν οριζόντια μείωση  κατά μέσο όρο έως 12,7%.

Θα γίνει επίσης συγχώνευση των ταμείων σε ένα, τρία ή τέσσερα και ενιαίους κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους, καθώς, σήμερα παρά την συνένωση των ταμείων έχουμε 500 διαφορετικούς τρόπους υπολογισμού συντάξεων.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει ενοποίηση της κύριας και της επικουρικής σύνταξης, ενιαίους κανόνες, απονομή εθνικής σύνταξης σε όσους βρίσκονται κοντά στα όρια της φτώχειας και συμπλήρωσή της με την αναλογική που θα  βασίζεται στις εισφορές  του ασφαλισμένου τοποθετημένες  σε ατομικές μερίδες με βάση τους κανόνες  της νοητής κεφαλαιοποίησης. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης