Περικλής Ηλίας: Είναι σημαντικό που το Τ.Τ με έχει εμπιστευθεί

Ο Περικλής Ηλίας αναμένει πλέον τυπικά την επίσημη ανακοίνωση της πρόκρισής του στους Ολυμπιακούς. Στην ουσία -από Φεβρουάριο ήδη- κάνει ορθοπεταλιά για Λονδίνο, με ενδιάμεσους σταθμούς σε τοπικές και διεθνείς διοργανώσεις, για να προετοιμαστεί και να προσθέσει στο ενεργητικό του σημαντικές διακρίσεις. Ο λόγος για τον 26χρονο Περικλή Ηλία, Πρωταθλητή στο mountain bike που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή Ολυμπιάδα, με τη στήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ποιος ήταν ο σημαντικότερος σταθμός στην καριέρα σου;

Κάθε στιγμή και κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός. Και φυσικά κάθε αγώνα τον τρέχουμε για διαφορετικούς λόγους. Για παράδειγμα, στην Κύπρο, τέλος Φεβρουαρίου, ήταν ο πρώτος αγώνας της χρονιάς, οπότε έπρεπε να τεστάρω το ποδήλατο, τη φυσική μου κατάσταση, να γνωρίσω το επίπεδο των άλλων αθλητών. Μετά από δύο βδομάδες ήρθε ο Γύρος της Αλγερίας, που ήταν καθαρά γύρος προετοιμασίας. Δεν είχαμε το άγχος του αποτελέσματος, άσχετα αν πήγαμε εκεί και τελικά «πρωταγωνιστήσαμε»!

Το Μαρόκο τι απέγινε;

Μία βδομάδα μετά την Αλγερία θα βρισκόμασταν στο Μαρόκο. Ωστόσο, μόλις μια μέρα πριν οι διοργανωτές μας ειδοποίησαν ότι δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα για τόσους πολλούς αθλητές. Αντί για Μαρόκο, συμμετείχαμε στον «35ο Γύρο της Θυσίας», όπως λέγεται, στην Πάτρα, το Σαββατοκύριακο 24-25 Μαρτίου. Πρόκειται για μια όμορφη διαδρομή που ξεκινά μέσα από την Πάτρα και περνώντας από γραφικές περιοχές καταλήγει στον ιστορικό ναό της Αγίας Λαύρας. Το Σάββατο βγήκα 2ος στον αγώνα των 42 χμ, έχοντας μπροστά μου τον Γιάννη Ταμουρίδη, ενώ την Κυριακή στον αγώνα αντοχής αντιστράφηκαν οι όροι: βγήκα πρώτος και ο Γιάννης 2ος!

Προτιμάς τους αγώνες αντοχής;

Είμαι περισσότερο αθλητής αντοχής και προτιμώ τον δρόμο. Το δυνατό μου σημείο είναι οι ανηφόρες!

Ποια είναι η σημαντικότερη διάκριση που έχεις λάβει έως σήμερα;

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Marathon στην Ιταλία, όπου βγήκα 12ος πέρυσι.

Τι σημαίνει για σένα η στήριξη του ΤΤ;

Εκτός από την οικονομική βοήθεια, που είναι πολύ σημαντική, γιατί στις μέρες μας η πολιτεία δεν μπορεί να βοηθήσει, είναι και η ηθική ικανοποίηση ότι βρέθηκε ένας χορηγός όπως το ΤΤ, και έδειξε εμπιστοσύνη στον αθλητισμό, στο άθλημα και σε εμένα προσωπικά.

Θα ήθελες να περάσεις κάποιο μήνυμα στη νέα γενιά;

Να ασχολούνται περισσότερο με τον αθλητισμό. Χάρη στον αθλητισμό, μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου και διαμορφώνεις χαρακτήρα. Μαθαίνεις να ξεπερνάς τα εμπόδια, να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα και γεμίζεις με εφόδια. Μαθαίνεις να προσαρμόζεσαι παντού, να θέτεις στόχους και να τους διεκδικείς. Κάτι που χρειάζονται τα νέα παιδιά.

Επόμενος στόχος;

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Marathon στην Τσεχία, 2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα, στα οποία αν διακριθείς είναι σημαντικό γιατί σου δίνουν το δικαίωμα να φορέσεις στη φανέλα σου την ελληνική σημαία. Και φυσικά το καλοκαίρι οι Ολυμπιακοί.

Τελική ευθεία;

Κι όμως, αμέσως μετά αρχίζω προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Marathon στη Γαλλία τον Οκτώβριο!

Μένει λοιπόν χρόνος για προσωπική ζωή;

Πάντα υπάρχει χρόνος!

Ποιο είναι το γούρι σου;

Δεν έχω κάποιο γούρι. Ούτε συγκεκριμένη ιεροτελεστία πριν τον αγώνα. Ό,τι χρειάζομαι ψάχνω μέσα μου να το βρω!

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης