Πανούσης: Ανακάλεσα τη διαταγή με το «ελευθέρας» στους μετανάστες

Θύελλα έχει ξεσπάσει με την διαβαθμισμένη υπηρεσιακή εντολή  σύμφωνα με την οποία πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση στη χώρα μας (σ.σ. η αρχή είχε γίνει από την Αμυγδαλέζα) και δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού, αλλά μόνο παράνομης εισόδου σε ελληνικό έδαφος.

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πανούσης, επανέλαβε ότι είχε άγνοια για το ζήτημα και ότι έμεινε με το στόμα άνοιχτο χθες που το πληροφορήθηκε από τα κανάλια. Επισήμανε ότι η σχετική διαταγή έχει ανακληθεί , πως και διέταξε έρευνα, ενώ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ζήτησε τις παραιτήσεις των εμπλεκομένων αξιωματικών. 
Όσον αφορά στην απόφαση ο κ. Πανούσης τόνισε: «Δεν μπορεί ένας ταξίαρχος να παίρνει τέτοιες αποφάσεις» και διερωτήθηκε μάλιστα σε αυτό το σημείο «πώς είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις».
«Δεν έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση μεταναστευτική πολιτική. Ακόμα δεν έχει καν διαμορφωθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής». Για τη συγκεκριμένη διαταγή ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως δεν είχε καμία γνώση και πως θα αναζητηθεί όλη η διαδρομή του συγκεκριμένου εγγράφου. Όσο για το περιεχόμενο του επισήμανε πως το περιεχόμενο της διαταγής είναι καταγραφή διάσπαρτων διατάξεων και νόμων που ισχύουν. «Αυτό δεν δημιουργεί πολιτική...Έχει νομική βάση, δεν έχει όμως πολιτική. Δεν έχει γίνει άλλωστε καμία εξαγγελία από την κυβέρνηση».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης