Ο ξένος Τύπος έχει στραμμένο το βλέμμα του στις ελληνικές εκλογές

Τα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης της γηραιάς ηπείρου αλλά και του κόσμου έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις ελληνικές εκλογές. Πρώτο θέμα στον ευρωπαϊκό Τύπο είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Οι Έλληνες ψηφίζουν σε εκλογές "όλα ή τίποτα"» είναι ο τίτλος του βρετανικού BBC. Οι εκλογές, αναφέρει το βρετανικό δίκτυο στην ιστοσελίδα του, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην προσπάθεια της Ελλάδας να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της διάσωσής της με τους δανειστές.

Το Associated Press χαρακτηρίζει τις εκλογές «κρίσιμες», αναφέροντας ότι φαβορί είναι το κόμμα που τάσσεται κατά των όρων δανεισμού. Παράλληλα, αναφέρεται στον αριθμό των αναποφάσιστων και τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως δυσκολευτεί να επιτύχει αυτοδυναμία.

«Ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει σε νίκη-ορόσημο στις εκλογές» είναι ο τίτλος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters. Δεδομένη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, γράφει η Liberation.


«Το ευρώ μπροστά στον μεγαλύτερο πόλεμο νεύρων της ιστορίας του» γράφει η γερμανική Die Welt

 

Είναι μερικά μόνο από τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, που αναμένει αναμφίβολα το αποτέλεσμα των συμερινών εκλογών του ελληνικού λαού με μεγάλο ενδιαφέρον. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης