Ο μισός πλανήτης θα ακούει ελληνικά μέσω του Euronews

Η ελληνική, γίνεται η 12η γλώσσα στην οποία θα εκπέμπεται το πρόγραμμα του Euronews, με τη δημιουργία ενός 24ωρου ειδησεογραφικού καναλιού στα ελληνικά, που θα έχει έδρα την Αθήνα.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ ΑΕ, Λάμπη Ταγματάρχη, του Στέλιου Στεφάνου, προέδρου της ΕΡΤ ΑΕ, του Θέμη Θεμιστοκλέους γενικού διευθυντή του ΡΙΚ και του Michael Peters, προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Euronews. 

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Euronews, δημιουργείται μία τοπική μονάδα στην Αθήνα, με Έλληνες και Κύπριους δημοσιογράφους. Πρόκειται για την ελληνική έκδοση του Euronews, για την τηλεόραση και το internet, για την Ελλάδα, την Κύπρο και τους Έλληνες σε όλο τον πλανήτη.

Με την ευόδωση του στόχου αυτού, 3,5 δισεκατομμύρια εν δυνάμει τηλεθεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τι διαδραματίζεται στην πολιτική, οικονομική, πολιτιστική ζωή του τόπου μας. «Αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο σε μία εποχή παγκοσμιοποίησης είναι μία εξαιρετική προσπάθεια με πολλαπλά οφέλη» επεσήμανε ο κ. Ταγματάρχης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης