Ο Καρέλι κηδεύτηκε σε κλίμα μίσους για την Ελλάδα

Στην Αλβανία, τον Καρέλι τον παρουσίασαν σαν ήρωα. Η σορός ενταφιάστηκε στο χωριό του, Πατόσι, με τιμές περίπου εθνικού ήρωα. Ο Καρέλι κηδεύτηκε με το όνομά του : Κουντρέτ Κούμε.

Πρόκειται για τον Αλβανό που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις φυλακές Νιγρίτας ενώ είχε σφάξει εν ψυχρώ νωρίτερα τον συνάδελφό τους Γεώργιο Τσιρώνη στο Μαλανδρίνο.

Κυκλοφορούσε με ψεύτικο όνομα στην Ελλάδα. Η αλβανική σημαία κάλυπτε το φέρετρο, ανθελληνικά συνθήματα και κατάρες ακούγονταν από τη νεκρική πομπή και το μοιρολόι της τραγικής μάνας πυροδοτούσε αισθήματα μίσους εναντίον των Ελλήνων.

Υπήρξαν και δηλώσεις του τέως πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα για «το στυγερό κρατικό έγκλημα», και, σε ανάλογο ύφος, ενός υφυπουργού Εξωτερικών, ενώ λίγοι φανατικοί επιχείρησαν να διαδηλώσουν έξω από την ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα, αλλά εμποδίστηκαν από την αστυνομία.

Την εγκληματική εικόνα των Ελλήνων γενικώς ενίσχυαν δημοσιεύματα του τύπου «ξερίζωσαν την καρδιά του», «οι βασανιστές του προσπάθησαν να του κόψουν τα γεννητικά του όργανα», κ.ά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης