Οπλοστάσιο η γιάφκα του Ξηρού - Ετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα - Αναζητούνται οι συνεργοί του

Ολόκληρο οπλοστάσιο έχει βρεθεί μέχρι τώρα στη γιάφκα στην Ανάβυσσο που κρυβόταν ο Νο.1 καταζητούμενος της ΕΛ.ΑΣ. Χριστόδουλος Ξηρός. Οι αστυνομικοί της σήμανσης και της αντιτρομοκρατικής ερευνούν εξονυχιστικά όλους τους χώρους του σπιτιού και είναι πεποισμένοι πως ο "Μανώλης" της 17Ν ετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ανακαλύψει ένα ρουκετοβόλο, τρία βλήματα RPG, ένα βαρέλι γεμάτο εκρηκτικά, οκτώ καλάσνικοφ από τα οποία τα δύο έχουν σκοπευτικά λέϊζερ, τρία πιστόλια, δύο χειροβομβίδες, πυροκροτητές και σημειώσεις που αφορούν πιθανούς στόχους επιθέσεων. Όπως λένε οι αστυνομικοί, η έρευνα στη γιάφκα θα κρατήσει τουλάχιστον μία εβδομάδα, αφού πρέπει να ψάξουν όλους τους χώρους για οπλισμό, αλλά και για αποτυπώματα και DNA των συνεργών του τρομοκράτη της "17 Νοέμβρη". Όλα τα όπλα θα εξεταστούν βαλλιστικά στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός βρισκόταν υπό αναζήτηση από την Αντιτρομοκρατική εδώ και τρεις μήνες. Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό του είχαν βρει άνθρωπο με τον οποίο είχε επαφές. Η έρευνα εστιαζόταν στην περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προ μερικών ημερών κάτοικος της περιοχής είδε τον Χρ. Ξηρό στον δρόμο και επειδή του φάνηκε κάτι ύποπτο κάλεσε την Αστυνομία. Η Αντιτρομοκρατική αφού επεξεργάστηκε τις πληροφορίες και τις θεώρησε αξιόπιστες, σε συνδυασμό με παρακολούθηση κλήσεων άρχισε τις έρευνες στην περιοχή «πόρτα-πόρτα». Οι αστυνομικοί εντόπισαν το σπίτι προ περίπου τριών ημερών αργά το βράδυ και το έθεσαν υπό παρακολούθηση.

Μετά την απόδραση του από τις φυλακές Κορυδαλλού πριν από ένα χρόνο ο δολοφόνος της "17 Νοέμβρη" είχε, όπως λένε οι αστυνομικοί, ως δίκτυο υποστήριξης ασύλληπτα μέλη των "πυρήνων της φωτιάς". Η επαφή έγινε μέσα από τη φυλακή μέσω των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης που κρατούνται, αφού ο Ξηρός εκτός από το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν που έκανε μαζί τους πριν αποδράσει, τους έβλεπε σχεδόν καθημερινά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης