Οι φτωχοποιημένοι Έλληνες συσπειρώνονται περί την ΕΡΤ σε έναν αγώνα κατά του συνόλου του πολιτικού συστήματος..!

Η σύγκρουση στην κομμένη στα δύο ελληνική κοινωνία έχει πλέον ορατά χαρακτηριστικά. Από την μια οι φτωχοποιημένοι Έλληνες που ανέβηκαν στο άρμα της ΕΡΤ - τι ευκαιρία και αυτή - και βρήκαν επιτέλους βήμα να μιλήσουν και σημαία διαμαρτυρίας. Είναι οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι υπό απόλυση δημόσιοι υπάλληλοι, οι μισθωτοί με έναν μισθό που δεν καλύπτει τίποτε. Έλληνες χωρίς κομματική στέγη αφού κανένα κόμμα δεν έχει καταφέρει να τους εκφράσει.

Μιλάμε για το 1/3 της ελληνικής κοινωνίας που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας και τη μισή περίπου μεσαία τάξη που φτωχοποιείται γοργά. Όλοι αυτοί, βλέπουν την ΕΡΤ σαν το σωσίβιο για να ανατρέψουν την κατάσταση..! Διαδηλώνουν μαζί της και μιλούν στα μικρόφωνα της. Οι περισσότεροι καταγγέλουν συλλήβδην το πολιτικό σύστημα.

Από την άλλη, οι Έλληνες της ελίτ, μαζί με το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ και την μισή μεσαία τάξη. Αυτοί, που δεν θέλουν παρά ένα "νοικοκύρεμα" στην οικονομία (π.χ. το κλείσιμο της ΕΡΤ το θεωρούν σωστό). Δεν θέλουν καμία ανατροπή στην κοινωνία και βλέπουν στον Σαμαρά τον πολιτικό που "κάνει την διαφορά" συγκρινόμενος με τους ανεπαρκείς του παρελθόντος. Σχεδόν όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ τους εκφράζουν. Διαλέγουν και παίρνουν.

Οι φτωχοί χωρίς ελπίδα με όχημα την ΕΡΤ. Οι καθωσπρεπιστές που τους αρκεί ένα νοικοκύρεμα με τον Σαμαρά. Αυτοί συγκρούονται. Και αυτό ήταν κάτι που ο κ. Σαμαράς δεν είχε προβλέψει. Δεν είχε προβλέψει δηλαδή ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ θα άνοιγαν πάλι τα κανάλια και θα ηγούντο μιας περιθωριακής κοινωνίας που θα έσπευδε απελπισμένη και επιτέλους εκφράζεται: Των φτωχοποιημένων.

Η σύγκρουση δεν έχει προβλεπόμενο αποτέλεσμα. Ο Σαμαράς είναι πάντα ισχυρός πολιτικά αλλά θα μπορέσει να αντιμετωπίσει όλους όσους προσπαθούν να κερδίσουν από τον γενικό χαμό που έχει δημιουργηθεί; Το πλέον πιθανό είναι να συννενοηθεί με τους κοινωνικά και πολιτικά αδύναμους Βενιζέλο - Κουβέλη, ώστε να εμφανίσουν ένα ψευτο-άνοιγμα της ΕΡΤ για να είναι όλοι ικανοποιημένοι...

Πάντως οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ κερδίζουν την σοβαρή μάχη της επικοινωνίας. Την ώρα που τα ΜΜΕ απεργούν και δεν μπορούν να στηρίξουν Σαμαρά, οι τηλεθεατές της Κρήτης έχουν και πάλι τη δυνατότητα να παρακολουθούν από τις 13:30 περίπου το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Το μαύρο, που έπεσε από το βράδυ της περασμένης Τρίτης, έδωσε τη σκυτάλη στη ζωντανή εκπομπή, που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα, από τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της δημόσιας τηλεόρασης.

Η αποκατάσταση του προγράμματος ξεκίνησε από το Ηράκλειο, συνεχίστηκε στα Χανιά και σύντομα θα γίνει σε όλο το νησί, όπως αναφέρει το τοπικό site Cretalive. Η μετάδοση γίνεται από τις γνωστές συχνότητες, χωρίς να απαιτείται δορυφορικό πιάτο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης