Οι σταθμάρχες ήταν τρεις αλλά οι δυο εγκατέλειψαν τα πόστα τους

Σωρεία ανθρώπινων λαθών και παραλυσία του ΟΣΕ θα δείξει η ερευνα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. Πέραν της πρωτοφανούς ασυνεννοησίας των εμπλεκομένων (κανείς δεν τήρησε τα πρωτόκολλα ασφαλέιας στους μεταξύ τους διαλόγους) φαίνεται ότι την κρισιμη ώρα είχαν εγκαταλέιψει τα πόστα τους δυο από τους τρεις σταθμάρχες!

Ο σταθμάρχης της Λάρισας υποστήριξε κατά την απολογία του πως με βάση τον κανονισμό της υπηρεσίας, εκείνη τη νύχτα και μέχρι τις 23:00 θα έπρεπε να βρίσκονται μαζί του στον χώρο και άλλοι συνάδελφοί του -από το πρόγραμμα προκύπτει πως ένας ακόμη θα έπρεπε να είναι παρών και όχι παραπάνω- οι οποίοι όμως, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, αποχώρησαν από το σημείο νωρίτερα και τον άφησαν μόνο του, κάτι που ολέον διευερνά η έρευνα της εισαγγελίας.

Ήδη έχει κληθεί αυτός που έφυγε μισή ώρα νωρίτερα και ο οποίος φαίνεται να έφυγε για να προλάβει να πάρει σουβλάκια στο παιδί του, Επίσης (ανεπισήμως) ισχυρίζεται ότι και να έμενε δεν θα ειχε εμπλοκη στο ατύχημα διότι η αμαξοιστοιχία θα εφευγε 5 λεπτά μετά την αποχώρηση του. 

Για τον τρίτο σταθμάρχη είτε δεν εμφανίστηκε ποτέ, είτε έφυγε 45 λεπτά νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση είναι φανερό ότι έτσι λειτουργούσε το σύστημα κάτι που αποδίδεται στις λογικές του παρασιτικού συνδικαλισμού που καλύπτει κάθε κακή εργασιακή νοοτροπία, προωθώντας μόνο τα κομματικά τσιτάτα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης