Ξανά στη μόδα τα στριφτά και τα χύμα τσιγάρα από τους θεριακλήδες !

τσιγαρα

   Το φαινόμενο με τα χύμα τσιγάρα σε όλη σχεδόν την Ελλάδα , έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς « υποκαθιστούν » σε μεγάλο βαθμό τα πακέτα . Παράλληλα όμως οργιάζει το παράνομο εμπόριο λαθραίου καπνού και μέσω αγγελιών στο Διαδίκτυο 

   Πολλοί " στρίβουν " τα δικά τους αγοράζοντας το σχετικό μηχάνημα-συρραπτικό και επιλέγοντας τον καπνό προτίμησής τους, λαθραιο ή νόμιμο . Και με δωρεάν συμβουλές : " Θα τον βάλεις σε σακούλες, με ένα μηλαράκι για να κρατάει την υγρασία του ". Γιατί όπως πολλοί λένε " ... τα φθηνότερα χύμα τσιγάρα είναι αυτά που φτιάχνει κανείς μόνος του " . 

   Σύμφωνα με την Καθημερινή σε πρόσφατη έρευνα, το 15% των τσιγάρων που πωλούνται στην Ελλάδα είναι παράνομα. Μέχρι πέρυσι, χύμα τσιγάρα με ντόπιο καπνό έβρισκες κυρίως στο Αγρίνιο και στην Ξάνθη. Στη Μεσσηνία και στο Ηράκλειο οι περιπτεράδες πουλούσαν χύμα ελληνικά τσιγάρα, 0,20 € το ένα .  

   Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, η έρευνα της εταιρείας Nielsen κατέληξε πως 15,7% των τσιγάρων στη χώρα μας είναι παράνομα. Δηλαδή σχεδόν ένα στα επτά τσιγάρα που καπνίζουν οι Ελληνες . Και η κατανάλωσή τους όλο και αυξάνεται . 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης