Μαθήματα εκ περιτροπής στα σχολεία λόγω ελλείψεων εκπαιδευτικών

Μπορεί να μαθήματα να έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδας, ωστόσο αρκετά σχολεία, κυρίως δημοτικά, υπολειτουργούν. 

Πολλά παιδιά πηγαίνουν μία με δύο φορές την εβδομάδα στο σχολείο, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, ενώ οι δάσκαλοι κάνουν αγώνα δρόμου για να μπορέσουν να δώσουν τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερους μαθητές να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους. 

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αναβύσσου, για παράδειγμα, το οποίο έχει να διαχειριστεί 11 τμήματα και να εκπαιδεύσει συνολικά 226 παιδιά, οι μαθητές εδώ και τρεις εβδομάδες έχουν πάει τρεις ημέρες για μάθημα. Το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου αποτελείται από τρεις δασκάλους, έναν ακόμη που έχει έρθει προσωρινά να συνδράμει από κοντινό σχολείο και μία μουσικό, σύμφωνα με το Έθνος.

Το πρόβλημα με τις ελλείψεις δεν αφορά μόνο τα σχολεία της ανατολικής Αττικής, αλλά πολλές ακόμη περιοχές τόσο της Αθήνας όσο και της περιφέρειας. Την Πέμπτη γονείς και εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την άμεση κάλυψη όλων των κενών.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, διαβεβαιώνει ότι η γενική εικόνα που επικρατεί είναι πως δεν υπάρχουν κλειστά σχολεία και ότι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε μεγάλο βαθμό έχει ικανοποιηθεί η ανάγκη για διδακτικό προσωπικό.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης