Μέσα από παλαιές κλήσεις κινητών εντοπίζονται όλοι οι δράστες μιας παρανομίας και στοιχειοθετούνται μεγάλες υποθέσεις

Οι τηλεφωνικές κλήσεις με κινητά "κρατούνται" επί χρόνια από τις εταιρείες τηλεφωνίας και αν ζητηθεί να "ανοίξουν" τότε οι διωκτικές αρχές έχουν συνομιλίες από το... μακρύ παρελθόν. Αρκεί να έχει μιλήσει κάποιος εν αγνοία του με έναν ύποπτο για να ανοίξουν και το δικό του τηλέφωνο μήπως και έχει πει κάτι.

Επίσης από τις κλήσεις του παρελθόντος είναι εύκολο πλέον να εντοπίζονται ΟΛΟΙ: Ακόμα και μικροπαραβάτες που παλαιότερα δεν τους εντόπιζαν καν.

Το παράδειγμα ναρκωτικών σε ένα κοντέινερ στη Θεσσαλονίκη όπως το αποκαλύπτει το vima.gr έχει πολύ ενδιαφέρον. Στο κοντέινερ δεν είχε εντοπισθεί καμία ποσότητα ναρκωτικών, παρότι βέβαιες πληροφορίες έλεγαν ότι βρίσκονταν εκεί. Οπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, τα ναρκωτικά ήταν με τέτοιον τρόπο συσκευασμένα (με ειδικό αμπαλάζ με αφρώδες υλικό) ώστε να μην εντοπίζονται από τα ειδικώς εκπαιδευμένα σκυλιά. 

Οι αστυνομικοί και τα στελέχη του ΣΔΟΕ θα εγκατέλειπαν την έρευνα αν σε μία από τις «online» υποκλαπείσες συνομιλίες δεν άκουγαν μια γυναίκα που είχε καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση να λέει για την έρευνα στο κοντέινερ: «Δεν βρήκαν τίποτα. Λίγο θα περιμένουμε και θα πάμε να το πάρουμε...». Ετσι τα στελέχη της  ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ επέστρεψαν, διέλυσαν το εμπορευματοκιβώτιο και εντόπισαν τα επιμελώς κρυμμένα 108 δέματα κοκαΐνης.

Μέσα από τα τηλεφωνήματα οι αρχές εντόπισαν όχι μόνο τους εμπόρους και διακινητές της κόκας αλλά και τους πελάτες οι οποίοι κατέληξαν κατηγορούμενοι! Τέτοιοι ήσαν ένας πιλότος αεροπλάνου, ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, ένας αστυνομικός της ΔΙΑΣ, ένας σκηνοθέτης, μια σχεδιάστρια μόδας, μια γυμνάστρια, ένας υπεύθυνος ρεμπετάδικου, ένας διακοσμητής και ένας ενδυματολόγος, ένας διαφημιστής, ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ, ένας υπεύθυνος οργάνωσης συνεδρίων, υπάλληλοι ναυτιλιακών εταιρειών, τεχνικοί σκαφών αναψυχής κ.ά.

ΠΟΛΥΕΤΕΙΣ ΚΑΘΕΙΡΞΕΙΣ

Η δίκη που έγινε είχε δεκάδες κατηγορούμενους και ολοκληρώθηκε στις αρχές Μαρτίου. Επιβλήθηκαν πολυετείς καθείρξεις σε περίπου 20 κατηγορουμένους που ήταν κεντρικά πρόσωπα στη διακίνηση ναρκωτικών.

Και οι χρήστες που τους εντόπισαν από τα τηλεφωνήματα; Το Δικασήριο απήλλαξε όλους τους ιδιώτες που είχαν κατηγορηθεί εκ των υστέρων για την παραλαβή και τη «διακίνηση» μικροποσοτήτων, με το δεδομένο ότι ο νόμος που είχε ψηφισθεί τότε για την αποσυμφόρηση των φυλακών οδηγούσε σε παραγραφή του αδικήματός τους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης