Μάνος το 1984: Θα έκλεινα την ΕΡΤ αλλά... (Τώρα είναι αλλιώς)

"Θα έκλεινα την ΕΡΤ αλλά για όλους είναι το άλλοθι για κάτι...¨ Μάνος Χατζηδάκις σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Μαρία Ρεζάν. Η Ρεζάν είχε ρωτήσει τον Χατζηδάκι, (που πρωταγωνίστησε στην ποιοτικότερη ίσως εκδοχή της ελληνικής ραδιοφωνίας όταν ανέλαβε το Τρίτο Πρόγραμμα): «Σκεφθήκατε, ποτέ, να εισηγηθείτε, να διαλυθεί η Ε.Ρ.Τ. και να αρχίσει από την αρχή;».

Ο Χατζηδάκις εν έτει 1984 απάντησε:

«Kι αυτό θα το εισηγούμην αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει πια, χωρίς την E.P.T. Θα πεθάνουν αν δεν τους δώσεις εκείνο, για το οποίο θα μπορούν να διαμαρτύρονται. H EPT είναι πολύτιμη γιατί δίδει στον ελληνικό λαό την ευκαιρία να διαμαρτύρεται και να λέει «τι αίσχος που είναι η EPT».

H αντιπολίτευση διαμαρτύρεται, γιατί δεν της δίνουν περισσότερο χρόνο, οι άλλοι γιατί δεν τους δίνουν περισσότερη «Δυναστεία», οι άλλοι γιατί υπάρχει η «Δυναστεία» και όλοι είναι ευχαριστημένοι. H EPT είναι ένα απαραίτητο φάρμακο, για να ζούμε με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας»...

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει φυσικά. Κανείς δεν αγαπά την ΕΡΤ, ίσως μια μικρή μειοψηφία εργαζομένων. Γιατί οι διαδηλώσεις και η στήριξη λοιπόν; Γιατί η ΕΡΤ είναι η ευκαιρία τους να δώσουν μια μάχη κατά της εξουσίας, που για τον καθένα έχει ένα διαφορετικό νόημα, αλλά σε αυτή την φάση δεν πειράζει..!

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης