Λήσταρχοι στα ορεινά, με κυνηγητά και νεκρούς, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα

Άλλες εποχές θυμίζει η Ελλάδα του 21ου αιώνα. Με ληστές να καταδιώκονται στα ορεινά και νεκρούς..! Δύο από τους πέντε Αλβανούς καταζητούμενους, δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, εγκλωβίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε χαράδρα στην Κόνισκα του Θέρμου και τραυματίστηκαν θανάσιμα από τα πυρά των αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων της ΕΚΑΜ.

Οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο στη χαράδρα, στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Τριχωνίδας, όπου είχαν εντοπιστεί οι δραπέτες. Οι δύο από τους καταζητούμενους επιχειρούσαν να περάσουν πεζοί από το σημείο εκείνο και εντοπίστηκαν από τους άνδρες των ΕΚΑΜ που χρησιμοποιούσαν θερμικές κάμερες.

Οι Αλβανοί, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών που ανταπέδωσαν τα πυρά.Αυτό σημαίνει ότι είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν παρά να παραδοθούν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκηνυγητό για την σύλληψη ενός τρίτου δραπέτη, ενώ δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν στο επεισόδιο της ανταλλαγής των πυροβολισμών, συνεπλάκησαν και οι υπόλοιποι δύο καταζητούμενοι δραπέτες από τις φυλακές των Τρικάλων.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ έχουν αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή στην Κόνισκα, ενώ δεν αποκλείεται οι έρευνες να επεκταθούν και προς την Ευρυτανία.

Στο μεταξύ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δραπέτες δεν προσπάθησαν να φύγουν προς Αλβανία αλλά μετά την απόδρασή τους... εγκαταστάθηκαν στην κεντρική Ελλάδα ζώντας την καθιημερινότητα του παρανόμου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης