Κύκλωμα τοκογλύφων: Ήταν απλές... εξυπηρετήσεις φίλων!

Ο Μ. Καραμπέρης οδηγείται στη φυλακή

Συνολικά, με την ολοκλήρωση του κύκλου των απολογιών, οδηγήθηκαν στις φυλακές 34 από τους 53 συλληφθέντες. Οι υπόλοιποι 19 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγυήσεων από 10.000 έως και 300.000 ευρώ.

Καμία από τις βαριές κατηγορίες που τους αποδίδονται δεν δέχονται οι κατηγορούμενοι. Για απλές... εξυπηρετήσεις φίλων του έκανε λόγο στην απολογία του ο Μ. Καραμπέρης, ο οποίος για να δικαιολογήσει τα 2.000 κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ, είπε ότι έχει εθισμό στον τζόγο.

Ο Λαμπάκης και τα αδέλφια Μελέτη, είπαν: «Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα».

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν οι «εγκέφαλοι» των εγκληματικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης στις χθεσινές τους απολογίες ενώπιον του 3ου ειδικού ανακριτή, αρνούμενοι οποιαδήποτε σχέση με τις βαριές κατηγορίες που τους αποδίδονται για τοκογλυφία, εκβιασμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Δεν έπεισαν, όμως, τον ανακριτή και τον εισαγγελέα, οι οποίοι διέταξαν την προφυλάκισή τους.

Ο κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος» των κυκλωμάτων, ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων, Μάρκος Καραμπέρης, ο οποίος κατέθεσε υπόμνημα, ισχυρίστηκε πως αυτά που εμφανίζονται ως δανεισμοί με τοκογλυφικούς όρους και επιτόκια δεν είναι τίποτε άλλο από απλές... εξυπηρετήσεις σε φίλους του και επιχειρηματίες, τους οποίους δάνειζε χωρίς τοκογλυφικούς όρους. Ζήτησε μάλιστα να κληθούν να καταθέσουν όλα τα φερόμενα από τη δικογραφία ως θύματα, ώστε να καταρριφθούν, όπως είπε, οι κατηγορίες για τοκογλυφία.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Λαμπάκης, αρχηγός του δεύτερου κυκλώματος, είπε πως δεν υπάρχει καμία εγκληματική οργάνωση. Σε οργισμένο ύφος και ανεβάζοντας τους τόνους ισχυρίστηκε πως δάνειζε με τον... νόμιμο τραπεζικό τόκο και μάλιστα πως κανείς από αυτούς που τον κατηγορούν δεν έχει επιστρέψει ούτε το αρχικό κεφάλαιο. «Αν κάποιος μου έδωσε έστω και ένα ευρώ πάνω από το κεφάλαιο που δανείστηκε, ας έρθει να του το επιστρέψω αμέσως στο διπλάσιο», είπε.

Εν τω μεταξύ σιγήν ιχθύος συνεχίζει να τηρεί δημόσια ο Π. Ψωμιάδης αναφορικά με τις αποκαλύψεις που τον φέρουν να συνομιλεί τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του δεύτερου εγκληματικού κυκλώματος, κάνοντας τον ενδιάμεσο ώστε να «εξυπηρετήσει κάποια καλά παιδιά».

Ομως επιχειρεί να απαντήσει με... διαρροές, κάνοντας λόγο για «εξυπνάκηδες που θέλουν ντε και καλά να είναι στόχος ο Ψωμιάδης».

«Είναι να γελάει κανείς με τα όσα φαντάζονται κάποιοι και προσπαθούν να δημιουργήσουν «δράκους».

Οποιοι μιλούν στο τηλέφωνο με κάποια από τα μέλη, δεν σημαίνει ούτε ότι τους δίνουν οδηγίες ή πελατεία ή κάνουν εξυπηρετήσεις. Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με το κύκλωμα, όποιος διαβάσει και τους διαλόγους, θα καταλάβει....

Είναι για γέλια όσα λένε.

Απλά στους διαλόγους είδαν το όνομα Ψωμιάδη και επειδή... πουλάει ο Ψωμιάδης, το κάνανε θέμα. Μάλλον, θα αλλάξω όνομα για να γλιτώσω από όλους αυτούς τους εξυπνάκηδες, που θέλουν ντε και καλά ο Ψωμιάδης να είναι...στόχος», φέρεται να διαρρέει ο Π. Ψωμιάδης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Έθνος

Δείτε επίσης