Θεσσαλονίκη:Από την Παρασκευή έως την Κυριακή προφυλακίστηκαν 28 άτομα

Κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα κυκλώματα τοκογλυφίας

Από την Παρασκευή έως την Κυριακή αποφασίστηκε η προφυλάκιση για 28 από τους 47 κατηγορούμενους, οι οποίοι απολογήθηκαν, ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στα άτομα που πήραν το δρόμο προς τις φυλακές, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, είναι ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ, ένας αστυνομικός εν ενεργεία και ένας απότακτος αστυνομικός, πρώην υπάλληλος ιδιωτικής τράπεζας, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής - σερβικής καταγωγής - του ΠΑΟΚ, υπάλληλος της ίδιας ΠΑΕ, αλλά και ο 38χρονος Γιώργος Πολυμέρης, ο οποίος φέρεται να είναι ο «αρχηγός» της τρίτης εγκληματικής ομάδας.

 Στους 19 συγκατηγορούμενους τους, που αφέθηκαν ελεύθεροι, επιβλήθηκαν χρηματικές εγγυήσεις από 10 έως 300 χιλιάδες ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό του τόπου διαμονής.

Ανάμεσα τους είναι ο δημοσιογράφος της ΕΤ 3 (με εγγύηση 200.000 ευρώ), δύο ανώτερα στελέχη τραπεζών (με εγγυήσεις 100.000 και 200.000 ευρώ, αντιστοίχως), εφοριακός (προϊστάμενος Τμήματος της ΔΟΥ Καλαμαριάς με εγγύηση 200.000 ευρώ) και δύο δικηγόροι (από 100.000 ευρώ εγγύηση έκαστος).

Έξι ακόμη κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα τέσσερα κυκλώματα που ασχολούνταν με εκβιασμούς και τοκογλυφίες στην βόρεια Ελλάδα, μεταξύ αυτών ο 58χρονος επιχειρηματίας φερόμενος ως «εγκέφαλος» της πρώτης και πιο ισχυρής συμμορίας,Μάρκος Καραμπέρης και τα άλλα τρία «αρχηγικά» στελέχη των άλλων εγκληματικών οργανώσεων, οδηγήθηκαν τη Δευτέρα στον ανακριτή.

Να σημειωθεί πως, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης