Κύκλωμα παράνομων μεταφράσεων από υπαλλήλους του ΥΠΕΞ

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οι συλληφθέντες υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών μετά τις πληροφορίες ότι συνεργάζονταν με μεταφραστές, ώστε να παρακάμπτεται η νόμιμη διαδικασία μετάφρασης εγγράφων και να αποκομίζουν παράνομα χρήματα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας, συνελήφθησαν χθες το βράδυ μία 45χρονη υπάλληλος του ΥΠΕΞ και μία 42χρονη διορισμένη μεταφράστρια του υπουργείου. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδή βεβαίωση, πλαστογραφία, απιστία και παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ, οι συλληφθείσες χορηγούσαν έναντι χρηματικής αμοιβής μεταφράσεις αυθημερόν, επισπεύδοντας έτσι τον προβλεπόμενο χρόνο χορήγησης (δέκα ημερών), ενώ τοποθετούσαν αριθμούς πρωτοκόλλων που έχουν χορηγηθεί κατά το παρελθόν σε νόμιμες μεταφράσεις, χωρίς να εκδίδονται επιπλέον οι σχετικές αποδείξεις για την καταβολή των χρημάτων.

Κατά τη διάρκεια έρευνας αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων βρήκαν στην κατοχή της 42χρονης μεγάλο αριθμό εντύπων και εγγράφων, από τα οποία, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, προκύπτει η συνδιαλλαγή με την 45χρονη υπάλληλο του υπουργείου Εξωτερικών και η από κοινού παράνομη δράση τους, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε και κατάρτιση πλαστού εγγράφου.Εννοείται βέβαια πως τα έγγραφα αυτά κατασχέθηκαν και μελετώνται αναλυτικά για να οδηγήσουν στην εξεύρεση και άλλων πιθανών μελών του κυκλώματος που είχε στηθεί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης