Κυβερνητικό σχέδιο για πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας πλην Μεταφορών που παρά την μεγάλη εθνική τους συνεισφορά έχουν μείωση έργου και ζητούν στήριξη

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την εξοργιστική ανευθυνότητα συμπολιτών που εξακολουθούν να συνωστίζονται σε παραλίες, πλατείες, έξω από μπαρ κ.α με πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας πλην των Μεταφορών.

Το σχέδιο είναι ετοιμο και προβλέπει αναγκαστική διαμονή στο σπίτι. Θα κυκλοφορούν μόνο όσοι μπορούν να αποδείξουν ότι πάνε στην εργασία τους, σε Φαρμακειο ή σε Σούπερ Μαρκετ. Ο έλεγχος θα γίνεται από αστυνομικούς και στρατιώτες που θα βρίσκονται στους δρόμους.

Προβληματισμός υπάρχει μόνο για τον χρόνο εφαρμογής του σχεδίου. Μια σκέψη είναι να εφαρμοστεί αν υπάρξει ξαφνική άνοδος κρουσμάτων και θυμάτων του κορωνοϊού. Μια δεύτερη, να εφαρμοστεί από τώρα ώστε ακριβώς αυτή η πιθανή άνοδος να αποφευχθεί. Θυμίζουμε ότι μεχρι σήμερα η κυβέρνηση πράγματι παίρνει μετρα για να προλάβει την επεκταση του ιου και όχι να την ακολουθήσει.

Με την καθολική απαγόρευση λοιπόν, θα καταργηθεί κάθε συνάθροιση για οποιαδήποτε αιτία. 

Ο μόνος κλάδος που θα βρίσκεται σε κίνηση θα είναι των Μεταφορών ώστε να συνεχιστεί η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με φάρμακα, τρόφιμα. καύσιμα, πρώτες ύλες κ.α. Μάλιστα η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης αυτή τη στιγμή καταγράφει την κατάσταση στην αγορά ώστε να προλάβει ελλείψεις.

Ωστόσο ο κλάδος παρά την μέγιστη συνεισφορά του στην εθνική προσπάθεια, έχει ήδη εισέλθει και αυτός στην κρίση του κορωνοϊού με σοβαρές επιπτώσεις.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χερσαίων Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ) κ. Πέτρος Σκουλικίδης απέστειλε στους αρμόδιους υπουργούς την παρακάτω επιστολή: 

"Όπως γνωρίζεται ο κλάδος των οδικών χερσαίων εμπορευματικών μεταφορών επλήγη περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, αφού αποδεδειγμένα το μεταφορικό έργο μειώθηκε σε ποσοστό άνω του 50% .

Τον ίδιο εφιάλτη της κρίσης αντιμετωπίζει ο κλάδος και τώρα με την εμφάνιση του κορωναϊού και την κατακόρυφη μείωση του μεταφορικού έργου τόσο στις εισαγωγές, όσο και στις εξαγωγές, αφού ο κύριος όγκος των μεταφερόμενων προϊόντων μεταφέρεται με φορτηγά αυτοκί

Για να περιοριστεί η οικονομική καταστροφή του κλάδου, επιβάλλεται η κυβέρνηση να αποφασίσει άμεσα μέτρα στήριξης οικονομικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και να δοθούν δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης