Ζάκυνθος: Χόρευαν σε πανηγύρι την ώρα που η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτα πίσω τους

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν εικόνες από τη Ζάκυνθο, όπου μερίδα ατόμων φαίνεται να διασκεδάζει σε πανηγύρι, ενώ πίσω μαίνεται η φωτιά.

Το βίντεο όπως το δημοσίευσε και το τοπικό zantetimes.gr, δείχνει ανθρώπους να χορεύουν με τη φωτιά να καίει πίσω τους.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζακύνθου ενημέρωσε ότι η κατάσταση της φωτιάς είναι καλύτερη αλλά παραμένει κρίσιμη.

Με το πρώτο φως της ημέρας ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Erickson και δύο αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ (PZL), ξεκίνησαν ρίψεις νερού, βοηθώντας τις επίγειες δυνάμεις.

Στην μεγάλη πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα, επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα 14 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και 35 πυροσβέστες.

Κατά την διάρκεια της νύχτας, δύο ερπύστριες της Π.Ε. Ζακύνθου με την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου προσπάθησαν να δημιουργήσουν αντιπυρική ζώνη γύρω από το χωριό. Μηχανήματα έργου άνοιξαν δασικούς δρόμους για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση τα πυροσβεστικά και να ανακόψουν τη φωτιά.

Στο σημείο βρίσκονται όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις και προσπαθούν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, όπως ανέφεραν πηγές της Πυροσβεστικής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Από το πρωί προσπαθούμε να την οριοθετήσουμε, η φωτιά ήταν πολύ δύσκολή καθώς το μέτωπο ήταν πολύ μεγάλο και σε δύσβατο σημείο, ευτυχώς σύμμαχος μας ήταν ο αέρας», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, τις βραδινές ώρες χθες, Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024, στην περιοχή Αγία Μαρίνα, στη νήσο Ζάκυνθο επιχειρούν 66 πυροσβέστες με τρεις (3) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 14 πυροσβεστών με μία (1) ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και τέσσερα (4) οχήματα, που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από την Κυλλήνη, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί πέντε (5) αεροσκάφη και ένα (1) ελικόπτερο.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης