Κρίνονται οι απολύσεις (διαθεσιμότητα) στο σύνολό τους

Η διαθεσιμότητα, δηλαδή οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο Δημόσιο, είναι αντισυνταγματικές; Αν ναι, τότε ανατρέπεται όλο το σκηνικό που έχει στήσει η κυβέρνηση Σαμαρά καταργώντας ολόκληρους θεσμούς για να βρεί τον αριθμό απολύσεων που ζητούσε η τρόικα.

Η διαθεσιμότητα δεν είναι τίποτε περισσότερο από εκδικητικές απολύσεις. Είναι ένας μικρός αριθμός μπροστά στις 200.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων που είχε η χώρα τα τελευταία 4 χρόνια! Όμως με την διαθεσιμότητα πέρασαν το μήνυμα ότι στο Δημόσιο υπάρχει πια και η απόλυση.

Έτσι λοιπόν, στον Άρειο Πάγο θα προσφύγει το υπουργείο Οικονομικών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την προσωρινή επαναπρόσληψη των καθαριστριών στις υπηρεσίες του υπουργείου.

Η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο θα γίνει, ούτως ώστε η υπόθεση να αντιμετωπιστεί στον συντομότερο χρόνο, δεδομένου ότι τίθενται ζητήματα εξαιρετικής σπουδαιότητας που αποτελούν τον πυρήνα του θεσμού της διαθεσιμότητας και συνδέονται με την ερμηνεία και εφαρμογή συνταγματικών διατάξεων.

Στο μεταξύ μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε, από την ΠΟΕ- ΔΟΥ, μετά και την έως σήμερα άρνηση του υπουργού Οικονομικών να υλοποιήσει την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και να επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες.

Με τη μήνυση ζητείται «να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αδικημάτων που διώκονται αυτεπαγγέλτως, καθώς και η ποινική ευθύνη παντός υπαιτίου και, αναλόγως της αρμοδίου περί τούτου κρίσης, να διωχθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν, όπως προβλέπει ο νόμος».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης