Κορονοϊός: Κατακλύζονται τα ιδιωτικά εργαστήρια για ελέγχους

Τις ειδικές συστάσεις που έχουν δοθεί από του αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας, θα πρέπει να ακολουθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ελέχγους για κορονοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες πραγματοποιείται μεγάλος αριθμός τεστ σε ημερήσια βάση ιδιωτικούς φορείς κάτι το οποίο επιτρέπεται.

Σύμφωνα με το λοιμοξιωλόγο κύριο Σωτήρη Τσιόδρα, η διαδικασία θα πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία έχουν συζητηθεί και προβλέπεται συγκεκριμένο πλαίσιο ελέγχου. Ο ίδιος διαβλέπει δυο κινδύνους σε μια στρατηγική ελέγχων εντός του χώρου ενός ιδιωτικού μικροβιολογικού εργαστηρίου.

Πρώτον, της μετάδοσης και περαιτέρω διασποράς του ιού αν κάποιος τον έχει, καθώς και δεύτερον της έκθεσης στον ιό αν δεν τον έχει και της μεταφοράς του στο σπίτι του. Τα ιδιωτικά εργαστήρια πρέπει με αυστηρές προϋποθέσεις να μπορούν να ελέγχουν τους ανθρώπους που πληρούν τα κριτήρια της νόσου και θέλουν να ελεγχθούν.

«Βέβαια αυτό θα πρέπει να γίνεται λαμβάνοντας όλα τα μέτρα πρόληψης της μετάδοσης και διασποράς της νόσου. Μπορεί να είναι ένας ειδικός χώρος διαλογής στο εργαστήριο. Μπορεί να είναι εκτός του χώρου του ιδιωτικού εργαστηρίου. Μπορεί να είναι στο σπίτι των ασθενών και μόνο», σημειώνει.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης