Κοζάνη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη γέφυρα Σερβίων

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα προβλήματα στατικότητας που παρουσιάζει η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων στην ΠΕ Κοζάνης παρήγγειλε εισαγγελέας.

Στην παραγγελία της διευθύνουσας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κοζάνης προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, τονίζεται η ανάγκη «να ληφθούν μέτρα παντελούς απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη γέφυρα, εάν διαπιστωθεί η παραμικρή πιθανότητα κινδύνου κατάρρευσης της».

Συγκεκριμένα, ζητείται να διερευνηθεί:

  1. εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί μετά την πρόσφατη διαπίστωση ρωγμών στους τένοντες της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων διασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς χρήσεως της γέφυρας ακόμα και για οχήματα μικρότερα των 3,5 τόνων, γεγονός που παραγγέλλεται να διακριβωθεί με κάθε μέσο,
  2. εάν συνεπεία των υπαρχόντων περιορισμών στη χρήση της γέφυρας διασφαλίζεται η ασφαλής κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) από εναλλακτικές διαδρομές, ιδίως στις περιπτώσεις που τα οχήματα αυτά διέρχονται από κατοικημένες περιοχές και
  3. ποιες ενέργειες έχουν γίνει έως σήμερα για την αποκατάσταση του προβλήματος ασφαλούς κυκλοφορίας στην Γέφυρα Σερβίων και ποιοι είναι οι λόγοι καθυστέρησης επίλυσης του εν λόγω προβλήματος.

Επισημαίνεται ότι συναφής ποινική δικογραφία σχηματίσθηκε και το έτος 2020.

Εξετάζεται η απαγόρευση διέλευσης όλων των οχημάτων

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης συνέστησε ψυχραιμία, τονίζοντας ότι τα τελευταία δύο 24ωρα έχει τοποθετηθεί ειδικός εξοπλισμός στο σημείο που οι τένοντες της γέφυρας παρουσιάζουν ρωγμές, προκειμένου οι επιστήμονες να παρακολουθούν σε επίπεδο ακόμη και χιλιοστών τη διεύρυνση των ρωγμών.

Σημείωσε δε ότι «το αποτέλεσμα των μετρήσεων θα δείξει εάν θα προχωρήσουμε στην απόφαση της πλήρους απαγόρευσης της κυκλοφορίας».

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός διευθυντής Κοζάνης, Ηλίας Τσιότσιας, δήλωσε ότι αναμένει τις εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων και των υπηρεσιών της Περιφέρειας, προκειμένου να εκδώσει ακόμη και εντός της ημέρας τα μέτρα τροχαίας που θα περιλαμβάνουν «την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας».

Σημειώνεται εδώ και μερικές ημέρες έχει απαγορευθεί η διέλευση όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης