Κατάρρευση παντού (και στα ασφαλιστικά ταμεία)

H Ελλάδα, αντίθετα από τους ανυπόστατους ισχυρισμούς των κυβερνώντων, καταρρέει παντού, σε ένα ντόμινο που μεγαλώνει διαρκώς την κρίση. Μια ακόμη απόδειξη γι αυτό είναι τα ασφαλιστικά ταμεία. Η ύφεση, η ανεργία, οι ελαστικές μορφές εργασίας η αδήλωτη εργασία έχουν οδηγήσει τα ταμεία σε εφιαλτική κατάσταση.

Το πρώτο δίμηνο το έτους τα έσοδα υποχώρησαν κατά 696 εκατ. ευρώ, ενώ με τους ρυθμούς αυτούς το έλλειμμα του 2013 εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 2,5 δισ. για τα ταμεία και τα 1,5 δισ. για τον ΕΟΠΠΥ.

Ταυτοχρόνως, οι συνολικές οφειλές προς τα ταμεία εκτοξεύθηκαν στα 729, 242 εκατ. ευρώ και οι καθυστερούμενες εισφορές στα 508 εκατ. ευρώ.

Την εικόνα κατάρρευσης συμπληρώνουν οι κατακόρυφες μειώσεις των συντάξεων (κύριων και επικουρικών), οι μειώσεις των εφάπαξ και των παροχών υγείας, οι μειώσεις του προσωπικού. (Παρά ταύτα τα ελλείμματα αυξάνονται).

Τέλος οδυνηρές είναι οι καθυστερήσεις στην απονομή της σύνταξης που ξεκινούν από τους δώδεκα μήνες - κατ΄ ελάχιστο - και φθάνουν τα δύο έτη σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης