Κίνημα ΠΑΣΟΚ και ΠΑΟΚ υπέρ Λεβέντη στη Θεσσαλονίκη

"Πήρα υψηλά ποσοστά στη Θεσσαλονίκη γιατί εκεί έχω τηλεοπτική εκπομπή" είπε στον ΣΚΑΙ ο κ. Λεβέντης. Όμως άλλα λένε στη Θεσσαλονίκη. μετά το εντυπωσιακό ποσοστό που συγκέντρωσε η Ένωση Κεντρώων σε όλη την επικράτεια (με 1,79% που αντιστοιχεί σε 110.826 ψήφους έναντι μόλις 17.145 το 2012) αλλά κυρίως στη Θεσσαλονίκη όπου πήρε στη Α' περιφέρεια 5,11% και στη Β' Θεσσαλονίκης 4,04% δεκαπλασιάζοντας τα ποσοστά της σε σχέση με τις εκλογές του 2012.

Τους τελευταίους μήνες στις τάξεις των φανατικών οπαδών της Θεσσαλονίκης είχε πέσει η ιδέα για λόγους αντίδρασης, και όχι μόνο, να ψηφισθεί η Ένωση Κεντρώων. Σε τέτοιου είδους υποδείξεις είχαν προχωρήσει και γνωστοί αθλητικοί παράγοντες της πόλης, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να επιβεβαιωθεί.

Όμως είναι βέβαιο ότι οπαδοί κυρίως του ΠΑΟΚ είχαν γίνει ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες ένθερμοι υποστηρικτές του κ. Λεβέντη. Έτσι ίσως μπορεί να εξηγηθεί και ότι ο κ. Λεβέντης σε περιοχές όπως το Κορδελιό ή του δήμου Συκεώνος όπου υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι της εν λόγω ομάδας πήρε μέχρι και 5,8% και ήταν πέμπτο κόμμα.

Σημειώνεται ότι η περιοχή της Θεσσαλονίκης έχει -όπως έχει προκύψει και από άλλες εκλογικές αναμετρήσεις- παράδοση στις «χαλαρές» ψήφους σε μικρά κόμματα τα οποία στη συγκεκριμένη περιοχή «θριαμβεύουν».

Όσον αφορά το κόμμα Τελεία του κ. Γκλέτσου, πήρε σημαντικά ποσοστά όχι μόνο στους γειτονικούς της Φθιώτιδας νομούς, όπως τη Μαγνησία (3,48%), την Εύβοια (2,34%), τη Βοιωτία (2,22%), αλλά και στη Φωκίδα όπου έλαβε 2,02%. Στην Αλόννησο ο κ. Γκλέτσος πήρε 4,70% (όσο και το ΠαΣοΚ). Σημαντικό ποσοστό 2,71% πήρε ο γνωστός ηθοποιός και στη Μύκονο με 2,71%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης