Ιωάννινα: Συνελήφθη μετά από καταδίωξη επικίνδυνος Αλβανός κακοποιός

Στη σύλληψη ενός επικίνδυνου Αλβανού κακοποιού προχώρησαν αστυνομικοί της ασφάλειας Ιωάννινων μετά από περιπετειώδη καταδίωξη το βράδυ της Δευτέρας. Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί έκαναν σήμα σε οδηγό οχήματος να σταματήσει στην περιοχή της Ελεούσας των Ιωαννίνων. Αυτός, όμως, δεν υπάκουσε αλλά αντίθετα πάτησε γκάζι.


Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης το όχημα που δεν είχε σταματήσει στο σήμα των αστυνομικών έπεσε σε τρία οχήματα, εγκλωβίστηκε σε φανάρι και τελικά ακινητοποιήθηκε όταν χτύπησε σε κράσπεδο και έσκασε το λάστιχο με αποτέλεσμα να ανοίξουν οι αερόσακοι.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τότε την ευκαιρία και συνέλαβαν τον οδηγό και άλλους δύο επιβάτες του οχήματος.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ η έρευνα αποκάλυψε ότι ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες ήταν ο 24χρόνος Αλβανός LAERT HAXHIU, που καταζητείται από την Αλβανική αστυνομία ως μέλος εγκληματικής ομάδας ενώ έχει κατηγορηθεί για δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών στην Αλβανία. Σε βάρος του, μάλιστα, είχε εκδοθεί «ερυθρά αγγελία» αναζητήσεων από την Ιντερπόλ.


Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο οδηγός του οχήματος που ήρθε από την Αθήνα να παραλάβει τον επικίνδυνο κακοποιό και ακόμη ένα άτομο από αφύλακτη διάβαση στα σύνορα, είχε και αυτός απασχολήσει της αστυνομικές αρχές το 2021, όταν είχε τραυματιστεί από πυρά που είχαν ως στόχο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Θηβών πριν δύο χρόνια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης